Dvojica dečaka koji su boravili u hotelu u Krupnju negativni na salmonelu! Majka: "Zabrinuta sam, jednom sinu se vratile tegobe!"
Foto: Shutterstock

analize

Dvojica dečaka koji su boravili u hotelu u Krupnju negativni na salmonelu! Majka: "Zabrinuta sam, jednom sinu se vratile tegobe!"

Društvo -

Uzorci stolice dvojice dečaka, koji su boravili u hotelu u Krupnju gde je u subotu pedesetoro dece imalo teške stomačne tegobe, negativni su na bakterije salmonelu i šigelu.

Ovo je za Kurir potvrdila njihova mama Sandra Ilić Petković, koja kaže za Kurir da je vrlo zabrinuta zbog cele situacije, naročito što su se starijem sinu (13) danas vratile tegobe.

Trovanje Dece, Krupanj, Sandra Ilić Petković
foto: Privatna Arhiva

- Bio je bolje, ali od jutros je četiri puta imao dijareju. Odvela sam ga kod lekara, dobio je infuziju. Dobio je novi probiotik, orpsal, a doktorka je rekla da sutra ponovimo neke analize i uradimo CRP. Takođe je prokomentarisala da joj se ne sviđa što se to vratilo - kaže Sandra.

- Analize krvi i stolice nisu potvrdile prisustvo ni bakterije ni virusa, a šta je - ne znam - kaže ona.

Zavod za javno zdravlje Šabac juče je, inače, utvrdio neispravnost vode iz sopstvenog bunara u hotelu u Krupnju, u kojem je oko pedesetoro dece imalo zdravstvene tegobe. Analizom je potvrđena kontaminacija različitim vrstama mikroorganizama i odstupanja od pravilnikom definisanih vrednosti.

- Zbunjena sam celom situacijom. Nisam lekar, ali ono što znam je da ovo nije virus. I sestra i doktor kažu da je čudno da se toliko dece razboli odjednom - objašnjava.

Podsetimo, njena deca su u petak, u organizaciji škole fudbala "Spartanac", zajedno sa svoja 36 drugara i dva trenera došli u hotel u Krupnju, da bi u subotu uveče svi počeli da, u manjoj ili većoj meri, imaju problem sa dijarejom i povraćanjem. U hotelu je bilo još dece iz drugih klubova, koja su takođe imala iste simptome. Ukupno, prema tvrdnjama roditelja, oko 50 mališana je imalo zdravstvene probleme. Nekolicina njih je prebačena u bolnicu u Loznicu gde su neki i zadržani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track