"Rekao nam je da će deca piti samo flaširanu vodu": Majka otrovane dece bacila novo svetlo na veliki incident u hotelu u Krupnju
Foto: Privatna Arhiva

kurir televizija

"Rekao nam je da će deca piti samo flaširanu vodu": Majka otrovane dece bacila novo svetlo na veliki incident u hotelu u Krupnju

Društvo -

Zavod za javno zdravlje Šabac utvrdio je neispravnost vode iz bunara u Hotelu „Grand“ u Krupnju, gde je oko pedesetoro dece imalo zdravstvene tegobe prošlog vikenda.

Analizom je potvrđena kontaminacija različitim vrstama mikroorganizama i odstupanja od pravilnikom definisanih vrednosti. Neka deca su i hospitalizovana.

Novinarka Ana Dražić je istraživala više o ovoj slučaju, a detaljnije za Kurir televiziju je odgonetnula dr Dragana Radojičić epidemiolog.

Dragana Radojičić
foto: Kurir televizija

- Mi jesmo našli da voda nije ispravna, a kontrolu nismo vršili nad tim bunarom jer nismo ni znali da imaju taj bunar. Što se cele situacije tiče, sada je pod kontrolom, Republička sanitarna inspekcija je naložila zatvaranje hotela, a oni su dobili mere šta dalje treba da urade. Naše ekipe će još odlaziti tamo zbog kontrole tih mera, najbitnije od svega je što se deca oporavljaju. Takođe je i hrana kontrolisana, a rezultati se očekuju danas.

Sandra Ilić Petković, majka dvojice dečaka koji su se otrovali na pripremama u pomenutom hotelu:

- Mlađi sin je dosta bolje, dok stariji nije, njemu se opet javila dijareja. Upravo smo se vratilii iz Doma zdravlja, primio je infuziju, dobio terapiju, a sutra ide na analizu stolice i krvi. Pre nego što su deca krenula na put, trener je rekao da će deca isključivo koristiti flaširanu vodu, takođe je rekao da deca pre puta popiju probiotik i da ga ponesu. Deca su otišla zdrava, a tamo se desilo to što se desilo. Ne verujem da je virus, nisam lekar, ne znam šta je u pitanju, mislim da je trovanje. Nekako mislim da je hrana u pitanju, ali nisam dovoljno stručna, deca su mi rekla da je hrana bila neukusna i da je na pici bila rendana salama. Trener nam je slikao svaki obrok. Oni jesu otrovani, virus nije. Nama su tri lekara rekli da je to tipično trovanje.

02:27

Trener nam je obećao da će deca piti samo flaširanu vodu Majka otrovane dece u hotelu bacila novo svetlo na slučaj u Krupnju

Petković Ilić je odgonetnula šta če dalje preduzeti oko ovog slučaja:

- Naravno, čekam da se dečaci oporave, tu je trener kao glavni organizator, taj čovek je bio prisutan sve vreme, a i sam je bio zaražen. On nije mogao da izdrži bolove, povraćanje i dijareju, toliko da je legao kod dece u krevet, na dečije odelenje. Ima nas roditelja koji ćemo verovatno nešto preduzeti, nećemo ostati na ovome.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

PEDESETORO DECE SA DRAMATIČNIM SIMPTOMIMA NAKON PRIPREMA! Doktor Milićević otkrio: Da li je u pitanju virus ili TROVANJE HRANOM?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja