Tri bebe iz Mladenovca umrle u samo 24 sata: Jednoj majka davala paracetamol na sat vremena, sumnja se da ju je predozirala
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odojčad imala visoku temperaturu po nekoliko dana

Tri bebe iz Mladenovca umrle u samo 24 sata: Jednoj majka davala paracetamol na sat vremena, sumnja se da ju je predozirala

Društvo -

Tri bebe iz Mladenovca i okoline preminule su u samo 24 sata! Kako Kurir nezvanično sazanje, imale su devet, četiri i po i mesec dana! Sve tri su prema informacijama kojima raspolažemo imale visoku temperaturu nekoliko dana!

Jedno odojče je imalo 40 uzastopno četiri dana, ali porodica nije dete odvelo kod lekara. Došlo je do komlikacija sa smrtnim ishodom.

- Jedno od tih mališana je imalo i srčanu manu, a treću preminulu bebu majka je navodno predozirala, sumnja se da je davala paracetamol na svakih sat vremena - tvrdi naš izvor.

Kako Kurir dalje nezvanično saznaje o smrti jedne bebe obaveštena je i policija.

- Čeka se rezultat obdukcije da bi se saznao tačan uzrok smrti. Tek kad stigne taj nalaz, policija će preduzimati dalje korake - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

0296303202, beba, novorođenče
foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Prema našim saznanjima jedna beba stara devet meseci preminula je juče u 16 časova, druga, stara svega mesec dana, je preminula je jutros u Domu zdravlja Mladenovac, a treća beba od četiri i po meseci umrla je u beogradskoj bolnici u Tiršovoj.

Kako saznajemo, izvršen je uviđaj povodom događaja, i obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu. Tela beba su poslata na obdukciju.

Policija je izlazila u sva tri slučaja, i obavila razgovor sa porodicama.

Trenutno se ne sumnja na nasilnu smrt ni kod jedne bebe, čeka se nalaz obdukcije.

Kurir je pokušao da stupi u kontakt sa nadležnima u DZ Mladenovac, ali nam je rečeno da je na godišnjem odmoru i da ga zovemo u ponedeljak. Pomoćnica direktora je kazala da o tome ne zna ništa i da ona ne može da daje izjave. Na pedijatriji nije bilo načelnika, a glavna sestra nas je uputila na Hitnu službu Doma zdravlja. I njih smo zvali. Prvo su nam rekli da pozovemo za pola sata, jer je načelnik na terenu.

Kada smo ih ponovo pozvali rekli su nam da načenik Hitne službe ne radi, a na našu konstataciju da su nam pre pola sata rekli da je ne terenu i da pozovemo kasnije, rekli su nam da oni ne daju izjave novinarima i da zovemo direktora. Pokušali smo ponovo da dobijemo sekretaricu direktora, ali je radno vreme isteklo...

Upitili smo mejl i Ministarstvu zdravlja, ali nismo dobili odgovor. Kako smo uspeli nezvanično da saznamo, njima nije prijavljen nijedan slučaj smrti beba u Mladenovcu.

Bonus video:

04:30

MAJCI REKLI DA JOJ JE BEBA MRTVA, A ONDA DOKTOR JEDNIM POSTPUKOM ODAO ISTINU! Postresna ispovest žene koja traži ukradenu sestru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track