Ivana uzela da pogleda podvodne snimke i doživela šok! Nije ni bila svesna koliko ima sreće: "Ovo da slavite kao drugi rođendan!"
Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

bliski susret sa predatorom

Ivana uzela da pogleda podvodne snimke i doživela šok! Nije ni bila svesna koliko ima sreće: "Ovo da slavite kao drugi rođendan!"

Društvo -

Jedna Ivana doživela je pravi šok kada se vratila kući sa Krita i uzela da pogleda podvodne snimke sa mora!

Naime, dok su ona i jedan momak plivali, gnjurali i ludo se zabavljali, oko njih je kružio najopasniji predator u moru - ajkula, a oni je nisu ni primetili.

Ajkula u Grckoj
foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

- Elafonisi, Krit, bliski susret sa ajkulom koju nismo ni videli, slike su sa snimka koji smo tek sad pregledali i šokirali se. Oprez sa ovom plazom, neprimetno i brzo je došla do nas - objavila je Ivana na Fejsbuk grupi "grčka info" preplašivši brojne pratioce ovog naloga.

"Da slavite drugi rođendan", "Imali ste sreću da nije bila gladna", bili su samo neki do komentara.

Ajkula u Grckoj
foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

- Ja ni u bazen više ne idem, gotovo je! Nakon ovog nigde više nisam siguran osim u vlastitom kupatilu - napisao je jedan Kemal.

- Zvanično ste mi otključali još jedan strah, kupaću se u koritu na plaži od sledećeg leta - dodala je Jelena.

- Nije svejedno ali mislim da im mi nismo nešto ukusni za prezalogajiti, više su radoznale - tešio se Radiša na šta mu je Ljiljana odgovorila:

Ajkula u Grckoj
foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

- Tačno da su radoznale, ali one nemaju ruke da nas ispipaju! Pipaju ustima! Ko ide na ostrva mora biti svestan da je u otvorenom moru. Nikada se ne treba kupati rano ujutro i predveče kad ajkule kreću u potragu za plenom.

Bilo je i onih koji su sumnjali u verodostojnost ovih fotografija, ali i onih koji su se šalili "da je u pitanju velika girica".

Jedna ajkula, kako je Kurir pisao, približila se navodno i obali u popularnom grčkom letovalištu Kalamata na Peloponezu.

Uznemirujuću scenu, koja se odigrala u petak oko 10 ujutru, zabeležila je i jedna srpska porodica. Na snimku se vidi veliko leđno peraje nadomak obale zbog koga su mnogi poverovali da se plaži približava ajkula.

- Nemoj, tata, uješće te ajkula - čuje se dete na snimku.

Na snimku se čuje i kako spasilac duva u pištaljku kako bi upozorio kupače da odmah izađu iz vode.

I nakon ovog snimka nizali su se komentari.

- Možemo da pretpostavljamo da li je ajkula, sigurno je samo da odmah izađemo napolje, a ta plaža izlazi inače na otvoreno more prema Egiptu tako da je moguće sve - navodi jedan korisnik.

- Da li je delfin ili ajkula, ja bežim iz vode, peraje je peraje, bar dok ne vidim glavudžu - nadovezala se jedna korisnica.

- Šta bi se desilo da je neko ronio i nije čuo pištaljku - glasi jedan komenatr.

Jednog grčkog ribara u južnoj Eviji, podsetimo, samo nekoliko dana ranije čekalo je veliko iznenađenje kad je zatekao veliku belu ajkulu upletenu u njegove mreže!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track