Paklene vrućine, temperatura do 37 stepeni, a onda pljuskovi s grmljavinom: Oglasio se RHMZ, evo kada u Srbiju stižu nepogode
Foto: Marko Karović, Zorana Jevtić

Paklene vrućine, temperatura do 37 stepeni, a onda pljuskovi s grmljavinom: Oglasio se RHMZ, evo kada u Srbiju stižu nepogode

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je visoke temperature tokom današnjeg dana, kao i sutra. Od utorka, kako dalje navode, sledi manji pad temperature praćen pljuskovima s grmljavinom.

Kako stoji na sajtu RHMZ, danas i sutra maksimalna temperatura na području Srbije od 33 do 37 °S, a u Beogradu do 36 °S.

"Od utorka manji pad maksimalnih temperatura, ali će i dalje biti toplo. Ka našem području počeće da struji vlažniji i nestabilniji vazduh sa istoka i severoistoka, što će uz dnevni razvoj oblačnosti usloviti pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Nestabilna vazdušna masa zadržaće se tokom većeg dela naredne sedmice, a maksimalne temperature od utorka će biti u intervalu od 30 do 35 °S.", stoji u najavi na RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Hidrološko upozorenje

Na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track