Život piše romane, ali su nekada ti romani, nažalost, jako tužni! Naznake jednog takvog romana, odnosno tužne životne priče, pune boli, nemira i pitanja, se mogu nazreti i iz jedne objave na fejsbuku.

Iz samo nekoliko rečenica da se naslutiti čitava drama i patnja jedne porodice.

brat.jpg
Fejsbuk Printskrin 
foto: Fejsbuk Printskrin

- Tražim biološkog brata. Ostavljen je u domu "Ljubica Ivezić" davne 1974. godine. Jedini podatak i trag je novinski članak. Molim za pomoć - napisala je na fejsbuku osoba koja je želela da ostane anonimna.

Ona je u prilogu dostavila i stranu iz sarajevskih novina u kojima je objavljena ta vest:

sarajevska-hronika.jpg
Fejsbuk Printskrin 
foto: Fejsbuk Printskrin

- U malom parku, na klupi, u ulici Đure Đakovića, građani Dobroslav Glušica i Vladimir Đukanović su pronašli juče živo muško dete, star desetak dana. O ovome je obavešten SUP, a novorođenče je smešteno u Dečiji dom "Ljubica Ivezić" - navodi se u kratkom članku u novinama.

Novine u kojima je objavljena ova vest datiraju od 17. januara 1974. godine, po čemu se može zaključiti da je ostavljena bebica bila sama u parku - u sred zime, pre nego što su je Glušica i Đukanović našli.

0801-shutterstock-1939090585.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Da li je neko usvojio ovog dečaka, kakvu je sudbinu imao, u kakvu je osobu izrastao, pitanja su koja verovatno muče i njegove rođake koji ga traže.

Ostavljena bebica danas je odrastao muškarac od 50 godina, a korisnici mreža koji su videli ovaj apel, od srca su poželeli da ih sreća posluži i da se posle toliko godina nađu.