Pod pokroviteljstvom princeze Danice Karađorđević održan Peti Međunarodni kup "Kraljice Marije": Svečanost u Vrnjačkoj Banji
Foto: Kabinet Nj.K.V. Princa-Naslednika Filipa

Pod pokroviteljstvom princeze Danice Karađorđević održan Peti Međunarodni kup "Kraljice Marije": Svečanost u Vrnjačkoj Banji

Društvo -

Na fudbalskim terenima opštine Vrnjačka Banja održan je Peti Međunarodni Kraljevski kup "Kraljice Marije" u fudbalu za devojčice, pod pokroviteljstvom njenog kraljevskog visočanstva princeze Danice Karađorđević, u organizaciji Ženskog fudbalskog udruženja „Kraljica Marija“ i uz podršku opštine Vrnjačka Banja i pokroviteljstvo hotela Oplenac.

Preko 120 devojčica iz šest klubova iz Srbije, Crne Gore i Rumunije uzelo je učešće u takmičenju spremne da pokažu kakvu energiju i lepotu nosi ženski fudbal. Učestvovali su ŽFK "Mladost" Podgorica - Crna Gora, ŽFK "Prahova" Ploešti - Rumunija, ŽFK "Jedinstvo" Ub, ŽFK "BAK" Bela Crkva, ŽFK “Mineralac” Vranje i domaćin ŽFK "Kraljica Marija".

princeza Danica Karađorđević
foto: Kabinet Nj.K.V. Princa-Naslednika Filipa

Početni udarac na svečanoj ceremoniji otvaranja izvela je pokroviteljka takmičenja njeno kraljevsko visočanstvo princeza Danica Karađorđević, koja od početka podržava takmičenje i vrednosti na kojima počiva, nakon što joj je Vitez zaštitnik takmičenja predao loptu kojom se igra turnir.

princeza Danica Karađorđević
foto: Kabinet Nj.K.V. Princa-Naslednika Filipa

"Cilj kome takmičenje teži jeste afirmacija ženskog fudbala kod svih kategorija dece, popularizacija kod dece i starijih, afirmacija tradicionalnih vrednosti koje se promovišu kroz organizaciju Kraljevskog Kupa „Kraljice Marije“, Vrnjačke Banje kao opštine okrenute razvoju sporta kod devojčica i kup takmičenje koje treba da postane tradicionalno i da okuplja sportiskinje iz zemlje i regiona. Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice!" poručila je princeza Danica Karađorđević.

U nastavku takmičenja pokazano je zašto ženski fudbal privlači sve više pažnje, što zbog veštine devojaka, to i zbog lepote igre i fer pleja. Nikada neizvesniji turnir, nikada uzbudljivije utakmice! Od 11 utakmica koje su odigrane na turniru 7 se završilo nerešenim rezultatom a 5 je u plasmanima rešeno nakon izvođenja penala!

princeza Danica Karađorđević
foto: Kabinet Nj.K.V. Princa-Naslednika Filipa

Domaćin je u prvom polufinalu izgubio od gostiju iz Rumunije nakon penala, a Crnogorke pobedile Jedinstvo iz Uba nakon penala u drugom polufinalu. U velikom finalu, trostruki osvajač ŽFK “Mladost” Podgorica je uspeo da odbrani trofej protiv sjajne ekipe ŽFK “Prahova” Ploešti, nakon boljeg izvođenja penala 5:4, u regularnom delu je bilo 0:0, dok je treće mesto osvojila ekipa ŽFK Jedinstva iz Uba.

Četvrto mesto osvojio je domaćin, peto “BAK” Bela Crkva a šesto “Mineralac” iz Vranja. Veliki trofej Kupa Kraljice Marije odlazi u trajno vlasništvo u Podgoricu! Pokroviteljka turnira, princeza Danica uručila je trofeje učesnicima na ceremoniji zatvaranja turnira!

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track