Uskoro zahlađenje: Ozbiljan pad temeprature od ovog datuma! Ristić za Kurir televiziju: Akcenat na pljuskovima i grmljavinama
Foto: Kurir televizija

redakcija

Uskoro zahlađenje: Ozbiljan pad temeprature od ovog datuma! Ristić za Kurir televiziju: Akcenat na pljuskovima i grmljavinama

Društvo -

Kako RHMZ najavljuje od danas nad našim područjem biće nestabilna vazdušna masa koja povremeno može usloviti padavine. Ipak te padavine neće biti ni česte ni obimne, količina kiše biće prosečna, od 5 do 10 litara po metru kvadratnom.

Iako će tokom dana biti mestimično oblačno, ostaje veoma toplo, temperatura će biti u padu samo za stepen do 2 u odnosu na juče, pa se očekuje i jako sparno vreme.

vetar, hladno, zahlađenje, vetrovito, ilustracija
foto: Zorana Jevtić

Inače, građani Srbije od 15. septembra trebalo bi da dobijaju SMS poruke na svoje mobilne telefone u kojima će biti obaveštavani o opasnostima od elementarnih nepogoda ili tehničko-tehnološkim nesrećama.

A o tome kakvo nas vreme očekuje do tada, za jutarnji program "Redakcija" detaljnije je govorio Ivan Ristić.

- Od juče, od ponedeljka, počela je promena cirkulacije nad Evropom. Islandski ciklon i afrički anticiklon polako slabe iznad Evrope i to će usloviti postepenu promenu vremena nad našim kontinentom. Trenutno nad nama jača istočnoevropski anticiklon, ali i visinski ciklon sa istoka, tako da ima uslova u popodnevnim časovima za pljuskove, kiše sa grmljavinom. Ponegde može biti nepogoda, ali uglavnom je akcenat na pljuskove i kiše. Dakle veoma nestabilno vreme u popodnevnim časovima i to u većem delu zemlje - započeo je Ristić, pa nastavio:

01:23

Uskoro zahlađenje, temperature manje od 25 stepeni! Ristić za Kurir televiziju: Akcenat na pljuskovima i grmljavinama

- Visinski ciklon će i dalje nastaviti da utiče na vreme u našoj zemlji, inače temperatura će postepeno, baš postepeno, što se kaže za stepen dva na dva tri dana da pada, dakle nema nekog posebnijeg zahlađenja, nažalost, jer cela Evropa je pregrejena, pogotovo istočna Evropa, odakle nam dolazi taj vazduh, ali je više iz Afrike, to je dobro, dolazi nam iz istočne Evrope, ali i dalje veoma pregrejan taj vazduh, tako da će temperatura u narednim danima i možda i nedeljama postepeno da pada. Osetnije osveženje očekujemo tamo u drugoj nedelji septembra, znači od 7. i 8. septembra, tada bi temperatura trebala pasti ispod 25 stepeni.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:36

STIŽU PAKLENI DANI, TEMPERATURE VIŠE IZ DANA U DAN! Prognostičar RHMZ: Biće slično kao julski topli talas sa JEDNOM RAZLIKOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track