Celo selo u panici zbog vatrene stihije! Kurir televizija na Vidliču: Velika je šteta načinjena, gorelo sve u prečniku 20 km
Foto: MUP Srbije

REDAKCIJA

Celo selo u panici zbog vatrene stihije! Kurir televizija na Vidliču: Velika je šteta načinjena, gorelo sve u prečniku 20 km

Društvo -

U Srbiji je buknulo oko 200 požara, a za 24 sata ugašeno 159, rekao je Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Međutim, kod sela Basara u blizini Pirota vatra još uvek bukti, dok se situacija kod Dimitrovgrada smiruje iako je u ova oba grada vanredna situacija još uvek na snazi.

Novinarka Kurira Emilija Andrejević bila je u selima Krupac i Basara gde je situacija najteža odakle je donela informacije o stanju na terenu.

- Velika šteta je načinjena, mi smo bili u pripravnosti zbog sela - rekao je Dragan Marković, meštanin sela Krupac.

- To je razdaljina oko 20 kilometara, gorelo je svuda - rekao je Mile Jovanović, selo Krupac

01:56

Velika šteta je načinjena Savov za Kurir o preduzetim merama protiv vatrene stihije: Teren je nepogodan za gašenje požara

U suzbijanju požara učestvuje više od 200 ljudi, a o preduzetim merama za jutarnji program Kurir televizije pričao je Sreten Savov, koordinator štaba za vanredne situacije grada Pirot:

- Odmah su preduzete mere angažovanja građevinskih mašina, koji su rasprostraljenim ka svim pravcima planine Vidlič, te oni presecaju puteve, time omogućavaju da se vatra ne širi preko šumskih puteva, te pomažu vatrogasnim jedinica da se istim putem kreću i da gase požar. Teren je jako nepogodan za gašenje požara, teritorija je velika, ljudskih žrtava nema.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:07

Požar u ataru sela Kare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track