Nakon dvonedeljne inicijative našeg jutarnjeg programa i nakon što su se žitelji Karaburme obratili Sekretarijatu za saobraćaj sa zahtevom da se mesto u ulici Dragoslava Srejovića, a gde je dolazilo do čestih saobraćajnih nezgoda obezbedi, konačno smo dobili pozitivan odgovor.

Novinarka Kurira Nevena Milošević i danas se nalazi na ovoj "crnoj tački", gde je sa meštankom Stare Karaburme, Minjom Nikolić, pričala o ovom podvigu.

Kurir televizija "Do ovih promena dolazi na pešačkom prelazu smrti na Karaburmi" Nikolić: Evo kako se komšiluk ujedinio i poslao inicijativu

- Inicijativa je pokrenuta spontano, radilo se o tome da je događaj uznemirio javnost našeg kraja, a smatrala sam da kao pojedinac mogu da uputim mejl ministarstvu saobraćaja. Međutim, par dana se ništa nije dešavalo, pa sam probala da organizujem komšiluk, kako bismo apelovali, a desilo se da su brzo reagovali. Dobili smo informaciju da su mejlovi prosleđeni Sekretarijatu za saobraćaj, da su ukazali da je javnost uznemirena - započela je Nikolić, pa nastavila:

- Tako da smo bukvalno, u roku od tri dana, dobili odgovor da su izašli na teren i procenili da je neophodno da se ugradi platforma, da će promeniti znakove za usporavanje, da najveća brzina bude 40 kilometara na sat. To će biti i osvetljeno, jer se noću ovaj prelaz nije video.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

FoNet Pešački haos u Zemunu, zebra od zida do zida