"Požar kod Pirota izazvaće ogromnu ekološku štetu!" Pomoćnik direktora JP "Srbijašume" iznela zabrinjavajuće posledice nesreće
Foto: MUP Srbije

KURIR TELEVIZIJA

"Požar kod Pirota izazvaće ogromnu ekološku štetu!" Pomoćnik direktora JP "Srbijašume" iznela zabrinjavajuće posledice nesreće

Društvo -

Danima pratimo situaciju u kojoj vatra guta šume i sela.

O šteti koju su do sada naneli požari govorila je u emisiji Puls Srbije Gordana Jančić, pomoćnik direktora JP "Srbijašume".

01:45

Požar kod Pirota izazvaće ogromnu ekološku štetu! Pomoćnik direktora JP Srbijašume iznela zabrinjavajuće posledice nesreće

- Štete će se izračunati tek nakon završetka požara, odnosno njegovog gašenja. Štete su ogromne. One su i direktne što smo videli na šumi, na rastinju, na biljnom i životinjskom svetu. Pored toga, ukoliko su uništene mlade šume imaćemo i štete od izgubljene dobiti - rekla je Jančić.

Istakla je da su ekološke štete daleko veće od trenutnih očiglednih šteta.

- Daleko su veće ekološke štete uzimajući u obzir značaj šuma. Prema ekološkim parametrima od direktnih šteta ekološke štete su veće negde petnaestostruko. Prema zadnjim parametrima one su čak i 30 puta veće. Treba dodati i trošlove gasilaca na gašenju jednog šumskog požara. Videli ste da se ovaj požar gasi više od 10 dana i da je angažovano veliko ljudstvo. Svi ti troškovi se izražavaju novčano i spadaju štete od šumskog požara.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:14

Pirot, sat pre početka mitinga gužve i u hali i na ulazima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track