Jednu stvar ne smete da radite tokom posete Makrona: Izdato obaveštenje za Beograd i Novi Sad, važi do subote - evo o čemu je reč
Foto: Printscreen RTS

poseta francuskog predsednika

Jednu stvar ne smete da radite tokom posete Makrona: Izdato obaveštenje za Beograd i Novi Sad, važi do subote - evo o čemu je reč

Društvo -

Iznad Beograda i Novog Sada do 31. avgusta, u šest časova, zabranjen je let dronova.

Informaciju o zoni zabrane leta dao je Direktorat civilnog vazduhoplovstva.

U obaveštenju se navodi da je u periodu od ponoći u četvrtak, 29. avgusta, do subote, u šest časova ujutru, zabranjeno letenje bespilotnim vazduhoplovima na teritoriji Grada Beograda i Grada Novog Sada.

Emanuel Makron
foto: Nemanja Nikolić

Dolazak francuskog predsednika

Direktorat u obaveštenju korisnicima dronova, kao i ostalih vazduhoplova, dodaje da su u obavezi da se sa detaljima odluke upoznaju preko NOTAM-a, poruke u međunarodnom sistemu informisanja o vazduhoplovstvu, o tačnim koordinatama zone zabrane leta.

Zabrana korišćenja dronova iznad Novog Sada do sada nije bila aktivirana, a dolazi u trenutku kada u vojvođansku prestonicu dolazi francuski predsednik Emanuel Makron.

Svečana garda, Emanuel Makron
foto: Petar Aleksić

Dodajmo i da, mada o tome nema posebnog obaveštenja u NOTAM-u, postoje i druge izmene u zonama kretanja vazduhoplova, uglavnom oko Aerodroma Nikola Tesla u naredna 24 sata, zbog kako se navodi “državnog događaja”, što jasno ukazuje na pripreme za posetu francuskog predsednika.

Bonus video:

00:24

Makron u pratnji lovaca sleteo na Beogradski aerodorom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track