Takmičenje u Budimpešti: Uspesi srpskih žandarma i studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta
Foto: Printscreen RTS

Takmičenje u Budimpešti: Uspesi srpskih žandarma i studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta

Društvo -

Pripadnici Žandarmerije i studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta ostvarili su odlične rezultate na takmičenju specijalnih jedinica u Budimpešti.

Studenti su osvojili prvo mesto u konkurenciji 15 ekipa iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Prorektor za nastavu na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Nenad Milić rekao je da je samo takmičenje bilo izuzetno naporno.

"Osam sati na sedam stejdževa, na kojima se kroz rešavanje različitih taktičkih situacija zahtevao prikaz snage i izdržljivosti, poznavanje taktike, naoružanja, alpinizma, borbene medicine - pokazuje kroz šta su naši studenti prolazili u pripremnom periodu. Rad i trud se isplatio. Osvojili smo prvo mesto i možemo biti ponosni na način na koji su naši studenti prezentovali svoj univerzitet, MUP Srbije i Republiku Srbiju”, rekao je Milić.

Mešovita ekipa studenata i žandarma bila je treća u konkurenciji 15 timova, a Žandarmerija je bila druga u konkurenciji 16 ekipa iz Mađarske, Rumunije i Srbije.

Učešće i rezultate takmičari iz Srbije posvetili su nedavno poginulom kolegi, pripadniku Granične policije Nikoli Krsmanoviću, koga je 18. jula kod Loznice ubio albanski terorista.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track