VELIKI USPEH Dva zlata i dva srebra za srednjoškolce iz Srbije na svetskom prvenstvu istraživačkih radova
Foto: Privatna Arhiva

VELIKI USPEH Dva zlata i dva srebra za srednjoškolce iz Srbije na svetskom prvenstvu istraživačkih radova

Društvo -

Na Baliju je od 27. do 31. avgusta održana Internacionalna konferencija mladih naučnika - društvenih nauka. Učestvovalo je pet srednjoškolaca iz Srbije, koji su pravo učešća stekli na Smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola.

Četiri polaznika Regionalnog centra za mlade talente Nikola Tesla i jedan polaznik fregionalnog centra za talente Mihajlo Pupin iz Pančeva su se takmičili sa srednjoškolcima iz velikog broja zemalja sa četiri kontinenta. U konkurenciji preko 60 istraživačkih radoba u pet naučnih disciplina, postigli su izuzetan uspeh i to:

Bali, Takmičenje
foto: Privatna Arhiva

Strahinja Trivković - učenik Treće beogradske gimnazije osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju iz društvene Georafije, Dušan Mladenović, učenik gimnazije Uroš Predić iz pančeva prvo mesto i zlatnu medalju iz Istorije, Mina Maričić učenica Filološke gimnazije drugo mesto i srebrnu medalju iz Psihologije, Jakov Đondović učenik Matematičke gimnazije drugo mesto i srebrnu medalju iz geografije (demografija) i Denjis Šabotić učenik Pete beogradske gimnazije Specijalnu nagradu za izuzetan rad iz Ekonomije.

Ovogodišnjim uspesima na ovom takmičenju (nezvanično svetsko prvenstvo) nastavljen je kontinuitet maksimalnog uspeha naših polaznika. I pored velikih teškoća da obezbedimo sredstva za učešće zbog visokih troškova, za sve polaznike, nismo do sam odlazak znali sastav ekipe koja je na najbolji mogući način opravdala uloženo, velika zahvalnost svima koji su pomogli da naši polaznici ostvare izvanredan uspeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track