Aleksandra ušla u napuštenu kuću staru 150 godina i u njoj otkrila neverovatan prizor: Nekada su kuće bile od blata, srce od zlata
Foto: Printscreen TikTok

tužno

Aleksandra ušla u napuštenu kuću staru 150 godina i u njoj otkrila neverovatan prizor: Nekada su kuće bile od blata, srce od zlata

Društvo -

Kuće u kojima je nekad sve bilo živo, u kojima se čula i dečija graja, smeh, plač i galama, danas su uglavnom napuštene i prazne, a ta tišina koja danas u njima stanuje glasnija je i od svake buke!

Nažalost, već dugi niz godina ljudi masovno napuštaju sela i odlaze u gradove, tu su mnoga sela u našoj zemlji opustela, ima i nekih gde nema nijedne žive duše.

Koliko je to tužno svedoče i snimci Tiktokerke Aleksandre Didić koja povremeno ulaze u neke od napuštenih kuća, iako nije baš uobičajeno ulaziti na tuđi posed, nju to ne sprečava da se upušta u takve avanture.

Ono što je zatekla u poslednjoj napuštenoj kući koju je obišla izaziva jezu i tugu.

- Ušli smo u kuću staru preko 150 godina. Kuća je toliko urasla da preko leta ovde ne može ni da se priđe. Trenutno je ulaz moguć samo kroz ovaj prozor, kroz ulazna vrata je nemoguće ući.. - napisala je ona.

Na snimku se može videti da je u napušteni objekat ušla kroz jedan prozor.

- Ovde sigurno niko nije kročio minimum 30 godina, a mi smo pronašli i predmete stare preko 50 godina kao što je ova simpatična fotografija sa natpisom "Ne zaboravi me", stare novčanice iz doba Jugoslavije, biber i kvasac sa rokom do 1970. godine, čestitka za srećnu Novu 1975. godinu, tu je i stara obuća, kao i vojna knjižica osobe rođene 1905. godine - navedeno je.

Našla je i jednu kaznu za presudu jer su autom marke Zastava udarili u prednji deo voza u Vinkovcima.

- "Nekada su kuće bile od blata, a srca od zlata, danas su kuće od zlata, a srca od blata..." - dodaje se u opisu ovog video-snimka.

Bonus video:

00:52

Mile spasio meče iz duboke jame i doveo u svoje selo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track