Fešta za Sandiće u Geteborgu! Putovali na biciklima 66 dana do Švedske, pedalali više od 2.500 km: Završila se naša bajka! FOTO
Foto: Privatna Arhiva

podvig

Fešta za Sandiće u Geteborgu! Putovali na biciklima 66 dana do Švedske, pedalali više od 2.500 km: Završila se naša bajka! FOTO

Društvo -

Petočlana porodica Sandić iz Kovačice upustila se pre nešto više od 60 dana u veliku avanturu i to na biciklama od Srbije do Švedske!

Ovo nije prvi put da se upuštaju u ovaj podvig. Pre dve godine tako su putovali do Švajcarske. Ipak, ovo je po mnogo čemu drugačije. Ljudi im prilaze, pomažu, kupuju deci slatkiše, nude besplatno prenoćište...

Dragan i Biljana Sandić s ćerkama Teodorom (12), Sofijom (10) i Iskrom (6) iz Srbije su prošli kroz Mađarsku, Slovačku, Austriju, Češku, Nemačku, Dansku, da bi napokon stigli u Švedsku. Za njih je tamo za vikend tačno u podne bio organizovan svečani doček na najvećem festivalu u Geteborgu!

Sadići
foto: Privatna Arhiva

- Na stadionu je bilo nekoliko stotina učesnika različitih sportskih dešavanja koji su nam aplaudirali dok smo prolazili, a spikerka je pričala o nama. Bio je to nekako poseban osećaj i kao da smo u tim trenucima postali svesni da smo završili naše ovogodišnje putešestvije - kaže Dragan Sandić za Kurir i dodaje:

Sadići
foto: Privatna Arhiva

- Sačekalo su nas iz udruženja građana CCI (Creative Communication Initiative), njih tridesetak koji su mnogo toga učinili da se osećamo predivno Nakon obraćanja prisutnima družili smo se jedan sat pa smo produžili na drugu lokaciju gde smo imali radionicu na kojoj smo razmenili iskustva i družili se.

Sandić ističe i da su emocije bile pomešane kod svih. Bili su radosni i srećni što smo uživali u putovanju proteklih tačno 66 dana.

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

- Takođe smo i tužni jer se završilo naše bicikliranje koje je za nas bilo posebno i tokom kojeg smo živeli našu bajku. U narednom periodu planiramo da sumiramo video-zapise, fotografije i ostale materijale koje smo prikupili. Takođe želimo da imamo druženja na kojima ćemo razmenjivati iskustva i raditi na osnaživanju porodica da budu aktivnije u prirodi jer smo tamo svi jednaki i okrenuti jedni ka drugima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track