Čak i polovni udžbenici će vas papreno koštati! Preprodavac knjiga objasnio: Ovo su prednosti kupovine "sa ulice"
Foto: Shutterstock

kurir televizija

Čak i polovni udžbenici će vas papreno koštati! Preprodavac knjiga objasnio: Ovo su prednosti kupovine "sa ulice"

Društvo -

Danas je prvi dan nove školske godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije.

Poznato je da svake godine glavobolju roditeljima donesu sve pripreme koje predstoje kretanju deteta u školu, ali olakšavajuća okolnost je to što umesto u knjižarama, oni potrebne knjige i udžbenike mogu kupiti i od preprodavaca polovnih knjiga.

Goran Pusović, koji je započeo treću deceniju preprodavanja polovnih knjiga mališanima, za Kurir televiziju rekao je da je ove godine potražnja za polovnim knjigama znatno manja:

06:14

Kupovina polovnih knjiga

- Prethodnih godina je bila veća gužva, međutim prošle godine je država za grad Beograd dala besplatne udžbenike. Gužve nije bilo u poslednjih nedelju dana, čak ni danas nije gužva kolika bi mogla da bude, naročito kasnije kada učenici dobiju spiskove potrebnih knjiga.

- Kod nas trenutno kupuju samo nešto što im fali, što nisu mogli da nabave. Klinci to završavaju međusobno, moje ćerke su prve to uradile, dale svoje knjige drugarici i uzele od drugarice, mene nisu ni pitale - ispričao je sagovornik Kurir televizije.

On je govoreći o razlici u cenama kada je u pitanju kupovina polovnih knjiga na ulici i kupovine novih knjiga u knjižari, rekao da je pored povoljnije cene prednost kupovine od trgovaca je ušteđeno vreme, kao i to što roditelji ne moraju da obilaze više knjižara.

Na pitanje o okvirnoj ceni paketa knjiga za osnovnu ali i srednju školu, ovaj prodavac rekao je da se cene za osnovnu školu, u zavisnosti od izdavača, kreću od 6 000 do 10 000 dinara. Za srednju školu komplet knjiga može vas koštati čak 12 000 dinara.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:33

Ukupno 569 đaka će dobiti znak dobrodošlice Direktor opštine Stari Grad za Kurir otkrio šta se sve krije u poklon rancu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track