Evo kako izgleda proces prijavljivanja nestalog lica! Ljubišić otkrio korake koje preduzima policija: Za ovo nema izuzetaka
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

Evo kako izgleda proces prijavljivanja nestalog lica! Ljubišić otkrio korake koje preduzima policija: Za ovo nema izuzetaka

Društvo -

Potraga za Beograđaninom Lukom Vuksanovićem koji je nestao pre deset dana na putu ka Mladenovcu, gde mu se izgubio svaki trag nakon što je doživeo saobraćajnu nesreću, završila se juče i to tragično - nađeno je telo.

Od trenutka nestanka, porodica, prijatelji i poznanici tragali su za njim, pored policije kojoj su prijavili da ga nema.

Policija, policija noć
foto: Dado Đilas

Kako izgleda policijska potraga za nestalim licima u našoj državi odgonetnuo je sagovornik novinarke Teodore Borozan Nenad Ljubišić, Strukovno udruženje policije.

Potraga je trajala devet dana, a na kraju je telo nađeno 100 metara od automobila, pa je Ljubišić otkrio kako teče sama potraga:

- Dakle, nestanak lica može da prijavi bilo ko, rodbina, prijatelji, poznanici... Ona se prijavljuje na taj način tako što lice koje prijavi, pristupa u prostorije policjiske stanice po mestu prebivališta. Policajac obavlja razgovor na okolnosti nestanka i procenjuje da li je neophodno da se i druge linije rada uključe. Ukoliko ne, treba napomenuti činjenicu da se, svakako, u potragu kreće odmah, bez izuzetaka, bez odlaganja i traje dok se to lice ne pronađe.

S obzirom na to da je bilo angažovano dosta službenika u samu potragu za Vukasnovićem, Ljubišić je odgonetnuo kako je niko devet dana nije uočio telo koje je bilo tek 100 metara od automobila:

03:50

Evo kako izgleda proces prijavljivanja nestalog lica! Ljubišić otkrio korake koje preduzima policija: Za ovo nema izuzetaka

- Takvi slučajevi se dešavaju, iako su retki u praksi. Policijski službenik obavlja razgovor sa osobom koja je prijavila slučaj, vrši analizu kretanja i određenih vidova ponašanja te osobe koja je nestala. Eto, desilo se i to nažalost, ali takvi slučajevi su retki. Ukoliko neko nestane, bez odlaganja se javite najbližoj policijskoj stanici ili se obratiti službeniku, kako bi oni preduzeli sve mere i radnje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

01:26

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track