Na 3 od 4 mesta požar lokalizovan: Domaćinstva kod Aranđelovca, za sada, nisu ugrožena
Foto: Youtube Printscreen RTV

Na 3 od 4 mesta požar lokalizovan: Domaćinstva kod Aranđelovca, za sada, nisu ugrožena

Društvo -

Požar kod Aranđelovca, na nepristupačnom terenu između Darosave i Garaša, bukti od juče posle podne, a vatrogasci ulažu nadljudske napore kako bi ga ugasili.

Prema informacijama sa terena, domaćinstva za sada nisu ugrožena. Na gašenju, osim pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sa vozilima i opremom, angažovani su i helikopteri Vojske Srbije i MUP-a, koji sa Garaškog jezera uzimaju vodu za gašenje lokacija zahvaćenih vatrom do kojih je veoma teško doći.

Pukovnik Zoran Kočović, Načelnik Uprave za vanredne situacije MUP-a u Kragujevcu, nadležne za Šumadijski okrug, rekao je da je na tri od četiri mesta požar lokalizovan. Dva helikoptera posipaju vodom poslednju lokaciju na kojoj je požar aktivan. Očekuje se da će uskoro vatra biti suzbijena i na tom mestu.

Više od 40 vatrogasaca-spasilaca iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca sa osam vatrogasnih vozila, kao i deset članova dobrovoljnih vatrogasnih društava Aranđelovac i Topola sa dva vozila, čitave noći su se borili kako bi suzbili vatrenu stihiju.

U pomoć su im priskočili dobrovoljci iz Orašca, spasioci na kvadovima, kao i veliki broj meštana tog kraja. Takođe na gašenju je angažovana i sva raspoloživa mehanizacija Javno-komunalnog preduzeća "Bukulja" iz Aranđelovca.

Bonus video:

00:08

Požar kod Aranđelovca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track