Ovo je crna tačka Beograda! Nadležni apeluju na vozače: Deca su u najvećem riziku! Evo koliko se tragedija dogodilo
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

Ovo je crna tačka Beograda! Nadležni apeluju na vozače: Deca su u najvećem riziku! Evo koliko se tragedija dogodilo

Društvo -

Nakon velikog broja saobraćajnih nesreća na uglu ulica Generala Aračića i Dragoslava Srejevića u Beogradu, na inicijativu jutarnjeg programa Kurir televizije i stanara tih ulica, doneta odluka da se ta saobraćajnica obezbedi postavljanjem fizičkih prepreka.

Veliki broj ljudi je na tom mestu izgubilo život, te je ova lokacija poznata i kao "crna tačka Beograda". Dok se čeka na postavljanje tih barijera, Miloš Jovićević iz policijske uprave za grad Beograd za jutarnji program govorio je o neophodnim bezbedonosnim merama koje su neophodne tokom kretanja ovom ulicom.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

- Što se tiče statističkih podataka, od 1. januara 2023. godine do jučerašnjeg dana na ovom mestu dogodile su se dve saobraćajne nesreće, jedna u oktobru 2023. godine, koja ima obeležje prekršaja, a druga 13. avgusta ove godine, koja je imala i smrtni ishod jednog pešaka - započeo je Jovićević i dodao:

- Imajući u vidu da je početak nove školske godine, prvenstveno apelujemo na vozače da budu tolerantni, pažljivi i odgovorni u saobraćaju, jer najmlađi đaci, odnosno prvaci kreću u školu. Najvažnije je da razvijemo modelitete ponašanja u kojima pravila postoje da bi se poštovala. Poštujući saobraćajne propise smanjujemo verovatnoću da budemo učesnici u saobraćajnim nesrećama, budemo povređeni ili neko zbog nas bude povređen.

04:11

Ovo je crna tačka Beograda! Nadležni apeluju na vozače: Deca su u najvećem riziku! Evo koliko se tragedija dogodilo

- Na ovom saobraćajnom prelazu veoma je bitno obratiti pažnju prilikom prelaska ulice, ulicu prelazimo kada smo sigurni da je bezbedno da to učinimo, naročito deca. Sa obe strane ulice su autobuska stajališta, moraju sačekati da autobusi nastave sa kretanjem, a onda preći ulicu - apeluje Jovićević.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:21

Veliki požar kod Niša paralisao saobraćaj! Kurir televizija na licu mesta: Poznat uzrok dve vatrene stihije u jednom danu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track