Beograđanin doživeo dramu nasred ulice, molio ljude za pomoć: Stao kraj puta, a na ovo nije računao: Sve se odigralo u 20 minuta
Foto: Jakov Milošević

Beograđanin doživeo dramu nasred ulice, molio ljude za pomoć: Stao kraj puta, a na ovo nije računao: Sve se odigralo u 20 minuta

Društvo -

Da poziv čuvara javnog reda i mira ne podrazumeva samo brigu o bezbednosti građana i "lov" na pojedince koji krše zakon, a da dobar policajac ne može postati neko ko nema izraženu empatiju prema drugim ljudima, pokazao je nesrećni splet okolnosti jednog Beograđanina, koji se našao u problemu usred grada.

Sa puklom gumom na automobilu i slomljenom rukom, uzalud je čekao pored puta pomoć svojih sugrađana i taman kada je izgubio svaku nadu da će mu neko pomoći, zaustavio se automobil čijeg vozača sada hvali ceo Beograd.

Priča o njemu objavljena je na stranici "Serbia Live - Beograd".

"Pukla mi je guma pre neki dan i nisam mogao da je sam zamenim jer mi je polomljena ruka. Tako sam stajao pokraj puta u Prvomajskoj gde niko koga sam pitao nije imao vremena da pomogne. Nakon 20 minuta čekanja u prolazu se našao policajac, pripadnik granične policije, Bojanić, i odmah izašao iz automobila i pomogao mi da zamenim gumu", svedoči ovaj Beograđanin.

izbušena guma, guma, auto
foto: Shutterstock

"Svaka čast momku, nije hteo da prihvati nikakav znak zahvalnosti od mene. Vrlo lep izuzetak!", zaključuje Beograđanin.

Uz priču o lepom gestu policajca podelio je i video snimak na kojem se vidi kako mu policajac u uniformi pomaže, a pozitivni komentari građana još ne prestaju da stižu.

"Dobar policajac, ima ih još takvih", "Svaka čast Bojaniću", "Bravo", "Još ima ljudi humanih koji pomažu u nevolji. Bravo i poštovanje za takve", "Pre svega čovek", "Čovek na mestu, svaka mu čast", glasili su neki od komentara korisnika mreža.

Saobraćajna Policija
foto: MUP Srbije

Da Bojanić nije jedini među svojim kolegama koji shvata šta znači služiti građanima na pravi način, pokazalo je još jedno iskustvo iz komentara, koje je privuklo pažnju drugih korisnika.

"Policija je u službi građana. Nisu oni plaćeni da bi kažnjavali. U njihovom opisu posla je i pomoć građanima. Prošle zime mi je iscurio akumulator i nisam mogla da upalim auto. Zaustavljala sam druge vozače, niko nije imao kablove za prespajanje. Pozvala sam policiju i iznela svoj problem. Za nekih 10 minuta je došla patrola... Prespojili, upalilo, pitali treba li još kakva pomoć".

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track