Požar kod Aranđelovca stavljen pod kontrolu: Sprečeno širenje vatre prema naseljima.
Foto: Youtube Printscreen RTV

Požar kod Aranđelovca stavljen pod kontrolu: Sprečeno širenje vatre prema naseljima.

Društvo -

Veliki požar kod Aranđelovca stavljen je pod kontrolu, potvrdio je pukovnik Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije MUP-a u Kragujevcu.

On je rekao da je zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca, ali i svih ostalih koji su pomagali u gašenju, sprečeno širenje vatre prema naseljima.

Požar, koji je izbio u ponedeljak pre podne na području sela Darosava i Garaši, lokalizovan je danas oko 14 časova, a sada je u toku dogašivanje, rekao je Kočović i dodao da se vrši dogašivanje svakog panja ili granja, gde god još dimi, kako bi se sprečilo ponovno rasplamsavanje vatre.

Načelnik UVS Kragujevac, koja je nadležna za područje Šumadijskog okruga, objasnio je da se još nisu stekli uslovi da se požar proglasi potpuno ugašenim i naglasio da će i tokom noći biti organizovana dežurstva na području koje je vatrena stihija zahvatila pre dva dana.

Inače, danas pre podne ponovo su se, kao i prethodnog dana, u gašenje vatre uključila i dva helikoptera, prvo radi izviđanja, a zatim i direktnim ispuštanjem vode iz vazduha.

U gašenju požara angažovano je preko 100 ljudi, 35 specijalnih vatrogasnih vozila, radne i druge mašine. Učestvuju pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, zaposleni u javno-komunalnim preduzećima sa svojom mehanizacijom, kao i meštani Darosave, Garaša i drugih mesta iz ovog kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track