U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa temperaturom do 36 stepeni.

Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom u zapadnim, centralnim i južnim delovima Srbije.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju ujutro i pre podne povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 21, a najviša od 32 do 36 stepeni

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša oko 35.

Danas će zbog visokih temperatura narandžasti meteo alarm na snazi biti u Beogradu, Sremu, Banatu i Bačkoj, dok će u ostalim krajevima biti žuti.

c.jpg
RHMZ 
foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja Učesnicima u saobraćaju se preporučuje koncentracija

Najnovija najava RHMZ Sutra promenlјivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom. Temperatura u manjem padu, ali će i dalјe biti toplo, maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 stepena.

p.jpg
RHMZ 
foto: RHMZ

U subotu se lokalni plјuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlјe i u brdsko-planinskim predelima. U ostalim krajevima duži sunčani intervali.

s.jpg
RHMZ 
foto: RHMZ

U nedelјu pretežno sunčano i ponovo veoma toplo, od 30 do 35 stepeni. Krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju. Sledeće sedmice promenlјivo, povremeno kratkotrajna kiša ili lokalni plјusak sa grmlјavinom, a početkom sedmice u Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalna temperatura od 28 do 31 stepen.

Bonus video:

Kurir televizija ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG