U Srbiji danas promenjivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima sa kratkim lokalnim pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U najavi RHMZ navodi da će tokom jutra u Vojvodini i Posavini biti pretežno oblačno, ponegde sa kišom ili lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

screenshot-20240907-065357.jpg
Printscreen/RHMZ 
foto: Printscreen/RHMZ

U pojedinim delovima Beograda, nešto pre sedam sati, počeli su pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće danas slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, u košavskom povremeno i jak. Najniža temperatura kretaće se od 15 do 21 stepen, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

U Beogradu danas promenjivo oblačno vreme te je u pojedinim delovima grada posle podne moguća pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar dok će najniža temperatura biti oko 21 stepen a najviša dnevna oko 31.

Upaljen meteo alarm

screenshot-20240907-065406.jpg
Printscreen/RHMZ 
foto: Printscreen/RHMZ

U Bačkoj je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine i visoke temperature. U Banatu je žuto upozorenje upaljeno zbog visoke temperature, dok je u Sremu, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na KiM žuti meteo alarm na snazi zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

Nedelja: Pretežno sunčano i ponovo veoma toplo. Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno jak, jugoistočni, krajem dana i tokom noći u košavskom području u daljem pojačanju. Najniža temperatura od 13 do 21, a najviša od 30 do 33 stepena.

Ponedeljak: Promenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, u košavskom području jak, a na jugu Banata olujni jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 25 do 28 stepeni.

Utorak: Promenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz skretanje vetra na severozapadni i zapadni pravac. Na jugu Banata pre podne duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, ujutru sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 do 27 stepeni.