Jedan običan povratak iz škole desetogodišnja devojčice iz Srbije pretvorio se u trenutak koji nijedan roditelj ne želi da doživi - dobijanje pitanja zbog kog se srce stegne i sledi.

Na svom Iks profilu, Srpkinja koja se predstavlja kao "Nedostupna" podelila je emotivan trenutak sa svojom ćerkom, onda kada je devojčica došla iz škole, vidno potresena što su je drugarice ponovo ogovarale zbog, kako se navodi jednog tužnog razloga.

- Kaže danas klinka (10) kad se vratila iz škole: 'Opet su me ogovarale one zle devojčice'. Pitam da li je čula da o njoj pričaju ili samo sumnja u to..

'To je sigurno zato što sam uvek u istim stvarima za školu one su sve fensi, a ja.. Jesmo li mi siromašni reci mi iskreno?'", napisala je majka.

xiii-gim.jpg
Shutterstock, Ilustracija, Printscreen 
foto: Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

"Nije lako više biti dete u Srbiji"

Devojčicine reči za majku bile su nešto poput hladnog tuša ali otkrile i bolnu istinu o pritiscima sa kojima se deca danas suočavaju, i to na mestu gde bi trebalo da se osećaju sigurno – u školi.

"Nije lako više biti dete u Srbiji", "Ako je bogata u ljubavi, sve drugo će se popraviti", "Uh, znam kako joj je", "Kako i zašto smo dozvolili deci da se tako ponašaju", "Tužno", bili su samo neki od komentara ispod objave.

Kurir.rs/ Blic/ A. K.