Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera sveta svih vremena, danas je zajedno sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević obišla vrtić "Neven".

Taj vrtić je parama grada i Ministarstva rudarstva i energetike u potpunosti energetski saniran posle 45 godina, dok je je Fondacija "Novak Đoković" u potpunosti opremila dve radne sobe.

U ovom objektu boravi 270 mališana, od kojih je 55 u jaslenoj grupi i koja će zajedno s vaspitačima u narednom periodu imati mnogo bolje uslove.

Deca su za goste priredila kratak program, a Jelena se s njima družila i igrala školice u dvorištu vrtića. Jedna devojčica joj je otpevala i pesmu "Veseli se, srpski rode".

Kurir/Z.G. Jelena Đoković igrala školice s decom! Praznik u "Nevenu": Vrtić u novom ruhu na radost mališana (FOTO)

Jelena Đoković je rekla da joj je posebno drago što postoji potreba da se prostori uređuju i što ima dovoljno dece.

- Ovde imamo nekoliko roditelja sa kojima sarađujemo kroz projekat "Podrška, ne perfekcija". Kada smo organizovali Regionalnu konferenciju za roditelje u Beogradu, Užice je zahvaljujući kupljenim kartama i našim ujedinjenim naporima došlo do ideje da se opreme ove dve sobe u vrtiću sredstvima naše fondacije. Jednostavno trudimo se da u svim akcijama i aktivnostima decu, njihove roditelje i vaspitače okružimo najvažnijim segmentima odrastanja – rekla je Jelena.

Uz podsećanje da je Fondacija "Novak Đoković" 2017. godine opremila dečje igralište u vrtiću "Bambi", a 2021. godine u vrtiću "Zeka" opremila Centar za roditelje, gradonačelnica se zahvalila i na ovoj donaciji koja će omogućiti znatno bolje uslove za rad sa najmlađim polaznicima vrtića "Neven".

- Više od 30 miliona dinara vredan je projekat rekonstrukcije vrtića "Neven", zamenjena je stolarija, urađena fasada, rasveta, tavanska i podna izolacija. Danas su gotovo svi objekti naše Predškolske ustanove rekonstruisani i energetski sanirani, za grejanje koriste gas i druga ekološka goriva, a vrtić na Beloj zemlji ima i solarne panele. Pri kraju je izgradnja vrtića na Carini kapaciteta 200 mesta, otvorili smo vrtić u Karanu a početkom oktobra meseca otvaramo i drugi seoski vrtić u Kremnima. Želimo da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću i dragocena nam je podrška svih ministarstava, donatora iz EU i Fondacija u ostvarenju tog cilja - rekla je gradonačelnica Užica i izrazila zahvalnost Fondaciji "Novak Đoković".

Fondacia Live Rich, predvođena Marijom Ždero, okrečila je više od 850 kvadrata vrtića "Neven". U Predškolskoj ustanovi Užice u 12 užičkih vrtića upisano je 2.150 dece.