Ovo je dobro čuvana tajna poslastičara! Svetska nedelja knedli: Evo kako da ih sami pripremite kod kuće!
Nedelja je jednog od omiljenih, ali i tradicionalnih slatkiša, knedli. Iz ovog razloga, reporterka Kurir televizije Teodora Borozan je naučila od proizvođača knedli, Nikole Nedeljkovića, kako da napravi ovu poslasticu.
On je prvo naglasio da knedle imaju dugu istoriju:
- Ideja nam je da motivišemo ljude i pomognemo im da najlepše i najbolje naprave knedle. Čak je i Nikola Tesla voleo knedle, kao i Mocart. Car Ferninand Prvi je čak ostao upamćen po izreci "ja sam car, hoću knedle".
- Već petu godinu za redom obeležavamo svetski dan knedli, koji ove godine posvećujemo tradicionalnoj knedli sa šljivama - rekao je Nikola.
On je objasnio da je izuzetno jednostavno napraviti knedle, kao i da nije potrebno puno sastojaka: krompir, oštro brašno, vanilin šećer, jaja i domaće šljive.
Na pitanje novinarke Kurira, postoji li tajni sastojak koji pomaže da knedle ispadnu što ukusnije, on je rekao da ne postoji, ali da postoji tajni postupak:
- Tajna dobrih knedli je da se krompir skuva i pripremi dan ranije, jer se sa hladnim testom lakše radi.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Kurir.rs
Bonus video:
NA ISTOM ZADATKU Vučić ih uċutkao rezultatima, pa potegli ljubitelje stranih para CRTU da vređa! Vlast nazvali ološem i udaraju najniže - NA PREDSEDNIKOVOG SINA