Kada se mladima postavi čuveno pitanje "čiji si ti?" većina njih nema odgovor. Da li mladi danas imaju odnos prema svojim precima i svest o tome da su deo jedne duže priče koja bi trebalo i posle njih da se nastavi ili misle da sve počinje od njih i završava se sa njima?

O ovoj temi u emisiji "NI PET NI ŠEST" autorke i voditeljke Jovane Grgurević govorili su Bata Hreljac, ugostitelj, Jelena Tinska, balerina, spisateljica i glumica i Lazar Šećerović, vlasnik prve diskoteka na Balkanu.

sequence-12.00-11-08-20.still002.jpg
Kurir televizja 
foto: Kurir televizja

- Moja životna deviza jeste da je najlepše uspeti u svojoj zemlji. Kada mladi danas kažu ja moram da odem odavde, ja ću nešto da uradim negde drugdem, ovde više ničeg nema ja kažem ovako: Ako uradiš u "Donjem Slinavcu" nešto i postaneš neko ti ćeš biti neko i u Parizu i u Londonu i u Beču. Bitno je postati neko na svojoj teritoriji. To znači ostvariti svoje ciljeve, imati svoje parče hleba, ne živeti u raskoraku između želja i mogućnosti, biti svoj, biti neko - rekla je Tinska.

Šećerović se pozitivno izrazio o našoj savremenoj omladini:

sequence-12.00-13-15-20.still003.jpg
Kurir televizja 
foto: Kurir televizja

- Ja imam jako lepa iskustva što se mladih tiče. Okružen sam mladima iz moje porodice, sa decom mojih prijatelja i sa mladim ljudima sa kojima mi sarađujemo u naše privatnom muzeju. Naša omladina je izvanredna. Oni su veoma obrazovani. Ove devojke kod nas su sve istoričarke umetnosti koje diplomiraju sa desetkama. One dva dana kasnije upisuju master, govore strane jezike, snalaze se sa kompujuterom. Imaju kontakt sa celim svetom. Budućnost naše omladine je veoma optimistična.

Hreljac je pričao o svojim ugostiteljskim počecima koji su se dogodili u njegovoj ranoj mladosti:

sequence-12.00-07-19-11.still001.jpg
Kurir televizja 
foto: Kurir televizja

- Sa 17 godina skupio sam dovoljno novca za jedan pravac da ne mogu da se vratim nazad. Destinacija je bila Sutomore gde sam planirao da otvorim disko klub, što sam i uradio. Ali pre toga, kada sam imao 15 godina u Višnjiškoj banji Zdravko Čolić je jedno vreme živeo kod mene. Meni je palo napamet da otvorim u mesnoj zajednici disko klub "Katarza". Sam sam napravio sve, stolove i stolice. Moj otac je bio očajan i pitao je moju majku "Šta radi ovaj ludak". Ona je odgovorila: "Pa pravi disko klub." Doneo sam postere Santane za 300 maraka sam sve nabavio, a novac sam zaradio u muzici. Cela Karaburma je počela da dolazi. Doveo sam Nadu Knežević i Batu Živojinovića.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Kurir televizija "Zovu me mladi da vodimo ljubav i da ih vodim na letovanje!" Haos u emisiji nakon izjava penzionerki, voditeljka van sebe