Pojava da mnoge mame nastoje da od svojih devojčica još u najranijem uzrastu naprave zvezde, misice i uvedu ih u svet šou-biznisa sve je popularnija i u Srbiji.

Planetarni trend koji je munjevitom brzinom sada zahvatio i našu zemlju su spa centri. U pitanju su specifični centri u kojem malim gošćama i slavljenicama rođendana rade kompletnu šminku, manikir, pedikir, prave lokne, daju luksuzne haljinice i cipele na štiklu. Upravo tako se sada reklamira proslava rođendana iz bajke za devojčice od samo tri do 13 godina.

sequence-01.02-19-40-04.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

Na ovu temu za Kurir televiziju govorili su Jasmina Rakitić, poznata pod umetničkim imenom Jasmina Ana, književnica i član Udruženja književnika Srbije, dizajnerka Dijana Radonjić, poznatija kao Dijana Dilajn i urednik na Kuriru, Aleksandar Panić.

Panić je u svom gostovanju istakao da je sve više slučajeva gde deca za svoj 18. rođendan od roditelja zahtevaju da im plate estetske zahvate, a rekao je i da će trend ulepšavanja devojčica samo rasti:

sequence-01.02-15-33-23.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Taj trend ne bi bio toliko popularan da nije tolika rasprostranjenost društvenih mreža, ili da nije došlo sa zapada. Sve što je popularno u svetu sa zakašnjenjem dođe i do nas, i iako još uvek nije doživeo ekspanziju, u narednim godinama će ovaj trend postati još popularniji.

kurir televizija "Majke ih teraju na to!" Bizaran trend stigao u Srbiju: Od dece prave estradne zvezde, za 18. rođendan traže plastične operacije!

Na pitanje kako gleda postavljanje dece na društvene mreže, dizajnerka je odgovorila:

- Sve manje u poslednje vreme objavljujem njih, ali ja sam sa njima po ceo dan i one su sastavni deo mog života. Navikla sam ljude da sa njima delim ove privatne delove života. Ali nema nikakvog ulepšavanja, ja realno predstavljam to, nekada podelim i objavu kada su bezobrazne ili urade neku glupost.

sequence-01.02-20-56-14.still003.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

Književnica Jasmina Ana istakla je da "majke od dece stvaraju buduću robu", kako i da su devojčicama sve češće uzori pevačice, starlete i estradne ličnosti.

- Meni je užasavajuće da su deci oduzeli detinjstvo. Ja ne volim ni takmičenja za decu, jer pravimo od devojčica devojke, pravimo estradne zvezde. Da li je svet poludeo? Potpuno je nenormalno da se deca sada šminkaju za školu. Šta time žele da kažu roditelji, moje dete će biti sponzoruša? - navela je Jasmina.

Dijana je govorila i o tome što, pored mogućnosti koje ima, ne dozvoljava svojoj deci nošenje skupe garderobe niti prekomerno ulepšavanje:

- Kako mi deca rastu, trudim se da nikakvu markiranu garderobu nemaju. Kada je vreme matura, nama dođu devojčice za malu maturu i njihova mama im kaže moraš štikle ogromne, dugačku haljinu, a devojčica neće. Dođe sa šminkom nenromalno jakom i izgleda kao da ima 25 godina.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir teleivizija ONA JE JEDINA DEVOJČICA KOJA IMA TRI VRSTE KOSE! Frizeri i lekari U ČUDU! Majka izjavila za Kurir: Iskreno, ne znam sta da radim