Ratka Jovanović (48) iz mesta Progar nestala je u Malagi, u Španiji gde je otišla kod dečka Nikole. Poslednji kontakt prijatelji i porodica su uspostavili 1. jula.

Prema rečima prijatelja nestale, Ratka Jovanović je trebalo da ostane dva do tri meseca u Španiji, međutim, stvari su postale sumnjive kada je prestala da se javlja prijateljima i porodici.

Aktivna na društvenim mrežama

U prvi mah, prijatelji su mislili da je izgubila telefon, međutim, sumnju kod Ratkinih najbližih budi činjenica da je poslednji put bila aktivna na društvenoj mreži "Telegram" 21. avgusta, kao i na aplikaciji za razmenu poruka "Vocap".

Takođe, ona je sve do 27. jula bila aktivna i na Vajberu, a nakon ovog datuma dolazi do promene. Njena prijateljica Marica ispričala je da joj od tada izlazi obaveštenje na ona više nema Vajber.

screenshot-11.jpg
X/miloskrstic2211 
foto: X/miloskrstic2211

Policiji nestanak prijavile i komšije

Policiji su nestanak pre mesec dana prijavile njene komšije, a zatim i majka.

- U potragu za nestalom Beograđankom bi trebalo da se uključi i Interpol - rekao je ranije izvor.

Dečko se nije oglašavao

Dečko nestale Marice, Nikola, nije se oglašavao dosad za medije povodom nestanka partnerke.

O njemu zasad ima malo informacija.

- On je rođen u oktobru 1972. godine. Ovde ima oca koji je bivše vojno lice i sestru. Ja sam mu poslala poruku na Instagramu, ali mi nikad nije odgovorio - rekla je Marica, prijateljica nestale devojke.

screenshot-1.jpg
Printscreen/Facebook 
foto: Printscreen/Facebook

Ona je navela da su Ratkine kolege pokušale da pronađu sestru od Nikole, kod kog je Ratka otišla, međutim, kako su saznali, ona je odbila da bilo šta kaže.

- Ratka i Nikola su bili tri godine zajedno i pre toga su se čuli porukama, lično ga nikada nisam upoznala, ali nekoliko puta sam ga videla preko video poziva. Jedino što znam o njemu je da je malo stariji muškarac i ništa više - priča Marica.

Ona je ispričala da nestala žena nikad nije pokazivala da postoje neki problemi koji bi objasnili nestanak. Govoreći o Nikoli, kod kojeg je Ratka Jovanović otišla, ističe da ne zna puno o njemu.

- On se meni nikada nije obraćao, samo bi se javio preko video poziva kada bismo nas dve pričale. Nisam mogla da procenim kakav je čovek u pitanju, ali po Ratki se videlo da je srećna. Da sam ikada naslutila da joj je loše, reagovala bih - kaže prijateljica.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.