TRUDNICA: Dragan Đurić me je uništio!
Foto: Nebojša Mandić

Ostala bez plata i knjižice

TRUDNICA: Dragan Đurić me je uništio!

Društvo -
„Optika a.d.“, firma u vlasništvu Dragana Đurića, više od šest meseci radnicima ne uplaćuje doprinose. Među njima je i Dragana Marković, žena u petom mesecu trudnoće

BEOGRAD - Na milost i nemilost tajkuna.„Optika a.d. Beograd“, firma u vlasništvu Dragana Đurića, više od šest meseci ne uplaćuje radnicima doprinose za zdravstveno osiguranje, zbog čega nisu u mogućnosti da overe zdravstvene knjižice i moraju da plaćaju odlazak kod lekara.Jedna od zaposlenih Dragana Marković (28), koja je u petom mesecu trudnoće, prinuđena je da plaća svaki odlazak na pregled i kontrolu.RZZO nemoćan- Od juna 2012. godine nam ne uplaćuju doprinose, pa preglede moram da plaćam. Na bolovanju sam od 19. novembra. Pokušala sam da overim knjižicu, ali su mi rekli da ne mogu to da uradim jer „Optika Beograd“ zaposlenima nije uplaćivala doprinose za zdravstveno osiguranje od juna 2012. godine - objašnjava Markovićeva. Ona dodaje i da je pokušala da ostvari bilo kakva prava preko RZZO, ali da ni kod njih nije imala više sreće.- Uništio me je, čak sam zvala i Ministarstvo zdravlja, ali su mi tamo rekli da ne mogu nikako da mi pomognu i savetovali mi da čuvam račune od lekara i tužim „Optiku“ - kaže Markovićeva. Ona ističe i da trenutno ne dobija nikakva primanja jer „Optika“ zaposlenima nije is­pla­tila plate od oktobra 2012. godine.- Sad bi trebalo i na komisiju da idem, a ne mogu da prikupim doznake. Ne znam šta će dalje biti i kako ću produžiti bolovanje. Ne znam ni sa isplatama šta će biti. U RZZO su mi rekli da bi, pošto je situacija sa „Optikom“ takva kakva je, bilo bolje da sam na Birou za zapošljavanje nego što sam u stalnom radnom odnosu, što je totalni apsurd - ogorčeno priča Markovićeva.Završena pričaVlasnik „Optike“ Dragan Đurić za Kurir kaže da je priča s neplaćenim doprinosima završena i da je „Optika“ obaveze prema zaposlenima izmirila.

„Optika“ je upropašćena!- „Optiku Beograd“ je 2008. godine kupio konzorcijum koji su činili Veterinarski zavod i „Beta ITX PBB“, odnosno Dragan Đurić i Miroslav Mišković. Kasnije, 2010. ili 2011, Mišković je izašao iz cele priče, a Đurić je ostao kao jedini vlasnik. Mislim da je tako bilo - kaže Markovićeva. Ona dodaje i da je deset godina zaposlena u „Optici“ i da je od privatizacije firma krenula da propada.- Od kada je preuzeo „Optiku“, Đurić nijedne godine nije redovno uplaćivao doprinose i svi radnici imaju rupe u stažu - kaže Markovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track