Vlasnik Megatrenda ustupio gostinsku kuću Mrkonjiću na mesec-dva, plaća mu čak i poslugu i hranu, a ovaj već godinu i po dana neće da izađe. Još su se i posvađali

BEOGRAD - Lakše je iz kuće izbaciti duha nego Mrku.

Mića Jovanović, vlasnik univerziteta Megatrend, muku muči sa svojim nekadašnjim dugogodišnjim prijateljem, ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem - ustupio mu je drugarski svoju gostinsku kuću na Senjaku na mesec-dva, ali se vremešnom socijalisti očito osladio život za „dž“, jer ne plaća ni komunalije ni hranu, a na raspolaganju mu je i Jovanovićeva posluga, pa ni posle gotovo godinu i po dana neće da izađe iz kuće!

Do koje mere je Mrkonjić spreman da se „spusti“ samo da bi ostao u kući od 220 kvadrata, gde je oslobođen svih troškova, najbolje pokazuje činjenica da Mrkonjić i Jovanović ne razgovaraju već mesecima! Prema navodima izvora našeg lista, Mrkonjić je došao kod Jovanovića dok se renovirao njegov stan koji je kupio na Vračaru, tik do stana njegove devojke Ane Bekute, a svađa je izbila oko korišćenja kućne posluge.

U razgovoru za Kurir Jovanović je „otvorio dušu“ i rekao da mu je žao što je puklo 27-godišnje prijateljstvo, ali da više nije umeo da nađe zajednički jezik s Mrkonjićem.

- Mrkonjić i ja od 17. decembra više ne razgovaramo. Ustupio sam mu svoju gostinsku kuću na mesec-dva, a evo, i posle godinu i po dana, on je još tamo. Sukob je izbio kad sam ga zamolio da nađe ženu koja će njemu i Ani Bekuti, koja tu s njim živi već pet meseci, održavati kuću, jer moja kućna posluga više nije bila u stanju da održava dva domaćinstva. Mrkonjić je počeo u svom stilu da vređa, psuje, govori pogrdne izraze: „Koju pi... materinu hoćeš?“ i slično - priča Jovanović u dahu i dodaje:

- Njegovo ponašanje tolerišem već vrlo dugo, ali sada je prevršio svaku meru. Zamolio sam ga da izađe do Nove godine, ali on je još uvek u mojoj kući!

Na pitanje koliko će još da toleriše Mrkonjića, Jovanović kaže:

- Nadam se da će izaći do kraja marta, tada počinjem da renoviram tu kuću. Svaki iole pristojan čovek bi već izašao, ali on ništa. Dugo smo bili prijatelji, u to prijateljstvo sam ja uneo više od njega. Iako su kuće jedna do druge, nismo se sreli.

Šta je sve Mrka „ubo“ za „dž“

- kuću od 220 kvadrata na Senjaku
- komunalije - struju, vodu, infostan
- hranu
- kućnu poslugu
- obezbeđenje

Luksuzan kraj, četiri kupatila

Kuća koju je „zaposeo“ Mrkonjić nalazi se u elitnom delu Beograda i ima 220 kvadrata - ogromnu dnevnu, četiri spavaće sobe na spratu i četiri kupatila.


Ajd zdravo

Ministar Mrkonjić, pošto je saslušao pitanje, rekao je: „Ajd zdravo“ i prekinuo vezu.

Ispred Mićine kuće Mrka je parkirao i svoj mercedes