Gradski čelnici juče su pešice krenuli na posao, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja. Akciju je podržao i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, koji su na posao došli pešice. U okviru “Evropske nedelje mobilnosti”, i ove godine obeležava se dan bez automobila.

Tema ovogodišnje ,,Evropske nedelje mobilnosti“ je ,,Zajednički javni prostori“ a slogan kampanje ,,Krećimo se kvalitetnije“.Povodom obeležavanja manifestacije, u glavnoj ulici kod Pošte, o ovoj temi govorila je i predsednica Skupštine Zorica Jović.

Vranje.org.rs Evropska nedelja mobilnosti, gradski funkcioneri pešice krenuli na posao

Ona je podsetila da se ovaj događaj obeležava svake godine od 16. do 22. septembra i da grad Vranje već godinama unazad uzima učešće u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti. 

"Cilj je da se što više smanji upotreba motornih vozila i da se potenciraju drugovi vidovi kretanja koji ne zagađaju životnu sredinu, jer je veoma važno podići svest o značaju očuvanja prirode. Sve aktivnosti realizujemo u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, čiji podršku imamo i kod izrade Plana urbane mobilnosti. Grad Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je započeo izradu ovog plana, na šta smo veoma ponosni", istakla je predsednica Skupštine Zorica Jović.

Kurir.rs/T.S