-Kao narodni poslanik, 20. septembra biću u Kruševcu u naselju Vlado Jurić u ulici Lipljanska 53 četvrti sprat, stan 23 - u 11 časova da zaštitim stan Biljane Knezević i njene maloletne ćerke jer izvršitelj nezakonito hoće da im otme stan na pravdi boga -kaže za Kurir narodni poslanik u Skupštini Srbije Uglješa Grgur i dodaje:

- Biljana Knežević nije izvršni dužnik, a stan je njen 1/1 upisan na njeno ime u katastru. Pozivam svakoga ko može da dođe iz Kruševca i okoline da stanemo i da kažemo: "Ne može izvršitelju, ne možeš da činiš krivicna dela!" Pozivam novinare da kao i lokalne televizije i druge medije i građane da stanemo na braniku pravde! Stop izvršiteljima! Ne brukajmo grad cara Lazara - rekao je Grgur.

Podsetimo, Grgur je i ranije pomagao građanima kojima je pretilo prinudno iseljenje iz svojih domova.

- Trebalo bi doneti uredbu ili bilo kako se to zvalo. Da nikakva izvršenja iz stanova i kuća i imovine ne mogu da sprovode izvršitelji dok se ne reši ustavna žalba iz razloga što mnogo propusta i nepravilnosti ima kod donošenja takvih presuda na svim nivoima sudova. Pa čak razmotriti mogucnost da se sva izvršenja obustave na stanovima, kućama, imovini dok se ne reši žalba međunarodnom Sudu u Strazburu. Sa ovim bi bili zašticeni mnogi gradani koje iseljavaju ko zna po kakvim donetim presudama iz svojih stanova, kuća, imovine - rekao je svojevremeno Grgur za portal Poslanik.rs.

- U doslednost Grgurove politike gradani su se uverili kada je ovaj narodni tribun došao u ulicu Gospodara Vučića u Beogradu gde su izvršitelji hteli da isele porodicu Pavlović iz svog stana koji su kupili 2013.godine. Hteli su da izbace trudnu ženu i malo dete na ulicu. Grgur je tom prilikom dao svoju vizit kartu narodnog poslanika vlasniku stana da ga pozove kada izvršitelji opet dodu kako bi on svojim životom i telom štitio stan porodice Pavlović da ne budu iseljeni iz svog stana na pravdi Boga - piše ovaj portal.

- Nema tog izvršenja koje može poraziti pravdu, a nepravdu ustoličiti. Kao narodni poslanik svakog gradanina Republike Srbije uvek cu biti tu, sa svojim narodom kada sam mu najpotrebniji. Izbaciti trudnu ženu, buducu majku na ulicu je van svake pameti i niko nema pravo lišiti bilo cije dete krova nad glavom. Pravda ce na kraju uvek pobediti, ali uvek i u svakom trenutku moramo pomoci i zaštititi ljude koji usled nedostatka novca dolaze na rub egzistencije i do gubitka ognjišta- to nikada. Srbija je kuca svih njenih gradana, kako onoga koji je izvršitelj tako i onoga koji jedva sastavlja kraj sa krajem da bi prehranio decu - izjavio je Grgur za portal Poslanik.rs.

Bonus video:

Kurir televizija "IZVRŠITELJ PRODAO STAN SRPKINJI ZA 23 HILJADE EVRA!" Grgur: Njima čovek ne može da se oduži! Ljudi ostaju bez krova nad glavom