Anja Mitrović, koja ima samo 13 godina, već sada je jedno od najsjajnijih imena na šahovskoj sceni mladih u Srbiji. Njenu posvećenost i talenat u ovoj drevnoj igri prati niz izuzetnih uspeha, kako na domaćim tako i na regionalnim turnirima.

Sa svojih 13 godina, Anja je osvojila impresivnih 24 medalje tokom 2024. godine, od čega čak 15 zlatnih.

Svoj prepoznatljivi „Fišerovski rezultat“ – maksimalan broj osvojenih poena bez izgubljene partije – ostvarila je više puta, pokazujući zrelost i veštinu daleko iznad svojih godina. Anjina strast prema šahu, koja se ogleda u svakom njenom potezu, ne samo da joj donosi pobede, već je i uzor mnogim vršnjacima koji tek počinju da se upuštaju u svet šaha.

unnamed22.jpg
Kurir/D.Š. 

Mlada šahistkinja Anja Mitrović iz Rume nastavlja sa impresivnim rezultatima na domaćim i regionalnim takmičenjima. Na Kadetskom turniru “Skorenovac Open 2024“ u rapid šahu, koji je održan 14. septembra u Domu kulture “Petefi Šandor“ u Skorenovcu, Anja je ostvarila još jedan “Fišerovski rezultat“ – 6,0 poena iz 6 mogućih, odnosno 100% osvojenih poena u svojoj kategoriji “Starije devojčice“ (2010–2012. godište). Ovom pobedom Anja je osvojila Pehar, Diplomu i Zlatnu medalju, što je njena 15. zlatna medalja u 2024. godini.

Anja je i ranije u 2024. godini ostvarila sličan uspeh na Kadetskom šahovskom turniru “Čardak – Kovin“, u okviru “Silver Festivala 2024“. Na tom takmičenju, održanom 31. avgusta, ona je ponovo dominirala u svojoj kategoriji (2010–2013. godište), osvojivši 7,0 poena iz 7 partija i ponela kući Pehar, Diplomu i Zlatnu medalju, koja je tada bila njena 14. zlatna medalja ove godine.

Ova mlada šahistkinja svojim uspesima dokazuje da su i upornost i disciplina presudni u bilo kojoj oblasti života. Sa njom, budućnost srpskog šaha izgleda veoma obećavajuće.

(Kurir.rs/Dijana Šćekić)

  Bonus video:

MONDO ISIDORA JE SRPSKA QUEEN’S GAMBIT: Zbog serije će mnogi zavoleti šah!