Dragan Golubović (52) iz Nove Varoši nestao je 25. jula u Kelnu, u Nemačkoj, nakon pada sa gradilišta. 

Kako je porodica podelila na društvenim mrežama, Dragan je visok 186 cm, slabije je telesne građe, ima plave oči i prosedu kosu. U apelu se dodaje da nema tetovaža i da ima ožiljke po rukama od rada. Prijateljica je podelila i da se nudi nagrada od 1.000 evra za pronalazak Dragana. 

download.jpg
Printscreen Facbook 

Kako prenose "Novosti", Dragan je na dan nestanka pao na gradilištu, nakon čega je kolima Hitne pomoći odvezen u lokalnu bolnicu, kada mu se gubi svaki trag. 

O celom događaju je obavešten i naš konzulat u Nemačkoj, koji gotovo svakodnevno sarađuje sa najbližom rodbinom, prijateljima, ali i istražnim organima Nemačke. Do danas, međutim, nema novih informacija o tome šta se dogodilo tog dana.

- Dragan je, prema informacijama iz novopazarske firme za koju je legalno radio kao tesar poslednjih devet godina, pao oko 11 sati. On je legalno boravio u Nemačkoj i ima njihovu radnu vizu. U trenutku nesreće, međutim, niko od radnika iz Srbije nije bio tu, već iz Rumunije i Nemačke. Oni su i pozvali Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu - priča njegov rođak. 

Kako se dodaje, Dragan je iste večeri pušten iz bolnice, s obzirom da nije imao teže povrede, ali se nije pojavio na gradilištu. Rodbinu u Srbiji je o tome šta se desilo obavestio jedan radnik iz Užica, koji je, takođe, bio zaposlen na gradilištu, ali nekoliko dana kasnije.

Početkom avgusta Draganov nestanak prijavljen je našem konzulatu, ali i Odeljenju za potrage beogradske policije.

- Policija u nemačkom mestu Bohun, gde je, inače, sedište novopazarske firme, krenula je u potragu, ali bez rezultata - ističe rođak nestalog Golubovića.

- Dragana traže i dobri ljudi iz naše dijaspore, ali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Kelnu. Pretražena su i prihvatilišta, ali bez uspeha. Naš vicekonzul Jelena Rodić u svakodnevnom je kontaktu sa nama i nemačkim vlastima. Najteže nam pada neizvesnost šta se dogodilo.

Jedan od prijatelja porodice Golubović, koji živi u Nemačkoj, Nebojša Marić ponudio je i nagradu od hiljadu evra za informaciju o nestalom Draganu.

- Oni koji nešto znaju mogu da pozovu Marića na telefon +49 1512 1653266, ili da se obrate srpskom konzulatu i nemačkoj policiji. I našoj crkvi u Kelnu, koja je takođe angažovana na pronalasku mog brata mogu da se jave. Svaka informacija nam je jako bitna. - kaže rođak. 

Kurir.rs/Novosti