Ko ne pristane na saradnju s nama, čitaj: ko prestane da nas plaća - ima da ga razvalimo na društvenim mrežama! To je recept lažnih humanitaraca Dušana i Stojana Rajića koji je iskusila jedna bolnica specijalizovana za obolele od dijabetesa. Međutim, prevaranti su se, nakon što su u policiju morali da daju iskaz, malo smirili.

Kurir je već razotkrio braću Rajić, navodne borce za decu s dijabetesom i osnivače tzv. Dijabetes revolucije, kao najobičnije prevarante koji u celoj priči gledaju samo sopstvenu korist. A napadaju sve one koji se zaista bore za decu s dijabetesom, među njima i Kurir.

img20210411wa0004.jpg
Privatna Arhiva Braća Rajić

Ovi personalni treneri, što kažu da jesu, predstavljaju se i kao eksperti za dijabetes i bez pardona sole pamet endokrinolozima. Pritom ne kazuju koje škole imaju. I takvi "eksperti" debelo naplaćuju treninge, sastavljanje nekakvih jelovnika, prodaju skupu i, kako tvrde, zdravu hranu narodu, koji im veruje. Jer ovi lažni narodni tribuni na sva usta trube da se bore za decu obolelu od dijabetesa kako bi dobila senzore... Nažalost, na prevaru su nasele i mnoge javne ličnosti iz čiste humanosti, jer su mislile da svojim autoritetom pomažu deci. I kad spojiš buku i popularne ličnosti, dobiješ gomilu očajnika, što obolelih, što roditelja obolele dece, koja u prevarante gleda ko u boga. Zaboga, oni mogu i znaju sve!

01.jpg
Kurir Kurir razotkrio prevarante

Evo primera zdravstvene ustanove koja, kao i mnogi drugi koje su "peglali" po mrežama, sad ne želi da se oglašava i pominje da "neće s takvim ljudima da se dovodi ni u kakav kontekst".

Tražili su da dođu na sastanak, ljubazno smo ih primili. Ne jednom, nego dva puta. Pričali su kako su eksperti za dijabetes, da sve znaju i da žele saradnju s nama, ali da moraju da zadovolje i svoje interese. Nisu stali ni kad im je rečeno da smo svi tu samo u interesu pacijenata, već su i dalje insistirali na svom interesu. Ispostavilo se da će baš oni hoće da edukuju endokrinologe, jer lekari, zaboga, ne znaju svoj posao, već će to da ih nauče dvojica neke braće iz teretane. I kad im je ljubazno odgovoreno da ustanova nije zainteresovana za saradnju s njima, krenuo je pakao na mrežama - priča naš izvor.

Screenshot_20240921_132522_edit_63199070310524.jpg
Instagram skrinšot 

Seksistički komentari

Kakvi su ovo prostaci, pokazuje između ostalog i snimak koji je Dušan Rajić okačio na mreže, a na kojem vežba u teretani uz komentar: "Sedamdeset kilograma po ruci. Ali umereno jer doktorke tako vole". Pametnom dovoljno.

Prostački, kako samo oni umeju, krenuli su da pljuju po mrežama kako je neko maltene silovan tu, a niko prstom nije mrdnuo, kako ti je život ugrožen ako odeš u tu bolnicu, kako ne valjaju hrana, smeštaj... I sve redom. Prevaranti koji se predstavljaju kao "svetski priznati eksperti iz oblasti dijabetesa, insulinske rezistencije, metaboličkog zdravlja, analize hormonalnog statusa" ne prezaju ni od čega. Tako Dušan Rajić piše kako je govorio endokrinolozima te bolnice šta i kako treba da rade:

"Gledali su me nezainteresovano i bledo kao telad", poentira "ekspert" za dijabetes!

Usledilo je more negativnih komentara zavedenog naroda na račun bolnice. Ali i poneki tipa: "Dajte, nijedan lekar ne valja, Aušvic za obolele, a vi sve znate..."

Nisu se zaustavljali, pa je slučaj prijavljen policiji, a Rajići su se žalili da su dobili tužbu, ali da njih niko neće ućutkati, te da to "nije tužba protiv Dušana Rajića, već protiv svih ljudi koji imaju dijabetes". Opasno i podlo! Ali se naselo.

Srpskom zdravstvu se sigurno da naći mnogo mana, i na njih treba ukazivati u interesu pacijenata i javnosti. Ali lažni humanista i borci za decu i sve obolele od dijabetesa nisu ovde gledali interes pacijenata! Jer da jesu, davno bi civilizovano ukazali ako vide probleme, u interesu pacijenata. Ali ne! Udarili su u dreku tek pošto su popili šut-kartu jer su provaljeni kao najobičniji šarlatani. Razdrečali su se tek pošto im je propala namera da se i ovde ogrebu!

Ali to nisu znali ni narod ni javne ličnosti. Sve do sada...


Redakcija Kurira

Naslovna strana
Kurir