Ponašanje đaka u školama sve češće je tema o kojoj se glasno raspravlja u društvu, ali i na društvenim mrežama. Najnoviji primer, u kojem jedan učenik snimljen kako se ruga nastavnici u jednoj školi navodno u Srbiji, ponovo je otvorio pitanje granica vaspitanja i odgovornosti.

Da li su najveći krivci sami roditelji koji sve manje uspevaju da vaspitaju decu ali i gde je kraj sve većem odsustvu poštovanja prema autoritetima raspravljalo se na Iks platformi gde se snimak i našao.

Kako se može videti na snimku, tokom časa, dok je nastavnica pisala na tabli, jedan od učenika je počeo da udara rukama o sto, zatim je ustao, popeo se na stolicu i, uz nekoliko reči, ispuštao čudne zvuke, očigledno rugajući se nastavnici.

Razred se tada suptilno nasmejao, dok je nastavnica, i dalje okrenuta leđima, ostala bez reakcije.


"Ovo je za svaku sramotu"

Video snimak je izazvao opšte nezadovoljstvo na društvenim mrežama i pokrenuo lavinu kritika usmerenih prvenstveno na roditelje, čije se vaspitne metode sve više dovode u pitanje.

"Treba objaviti slike roditelja ovog dečka. Da se vidi ko ga vaspitava, kako je postao ovakav s*ot", "Mali ro*onja se baš ponosi time šta je uradio", "Takve izbacivati iz škole bez prava upisa u bilo koju drugu školu", "Roditelji prosto prave decu radi neke tradicije, ne zato što ih žele, nego zato što smatraju da tako treba. Deca odrastaju bez ljubavi, pažnje i vaspitanja", "Treba roditelje odgojiti, da bi svoju decu naučili reda", "Ovo je za svaku sramotu", "Ovo je za hospitalizaciju... Da bi stekao status u razredu - vrhovna Tiktok vrednost je izigravati budalu, dok je onaj dečak sa 5 osvojenih zlatnih marginalizovan i niko o njemu ni reč", pisali su zgroženi ljudi ispod videa.

Kurir.rs/Blic