Dobrotvorno udruženje Kolo srpskih sestara Aleksandrovac, u Crkvi Vaznesenja gospodnjeg u ovoj varošici obeležilo je krsnu slavu, rođenje Presvete Bogorodice - Malu Gospojinu.

Svetu Liturgiju služio je jerej Slaviša Panić, starešina crkve, a slavski kolač presekao je otac Dragoljub Popović. Proslavi su molitveno prisustvovale članice Kola kao i drugi vernici. Ovogodišnji kolačar, Smilja Miletić, predala je kolačarstvo Ranki Bondžić.

Kolo srpskih sestara Aleksandrovac Kolo srpskih sestara u Aleksandrovcu - Rođenje Presvete Bogorodice

- U duhu dobročinstva, praznik, rođenje Presvete Bogorodice, obeležen je u skladu sa svim pravoslavnim običajima. Ovom prilikom sestre su pripremile bogato posluženje za sve goste, prijatelje i članice ove humanitarne organizacije. Inače, 21. septembar je i datum osnivanja Kola srpskih sestara, ustanovljen još 1903.godine, na inicijativu Nadežde Petrović. Misija Kola je humanitarna, kulturna, prosvetiteljska. U osnovi njihovog rada su humana dela , milosrđe, briga za drugog čoveka, što aleksandrovačko udruženje veoma veoma aktivno realizuje kroz svoj dobrotvorni rad,, istakla je predsednica Udruženja dr Vera Stanković.

Kurir.rs/Ž. Milenković