Tegla gotovog ajvara kod domaćih proizvođača na beogradskoj pijaci košta od 900 do 1.000 dinara, dok kilo paprike iznosi od 200 do 350 dinara!

Sa prvim jesenjim danima i hladnijim vremenom počinje sezona pripreme zimnice koja ove godine skupo košta. Večita dilema ogromnog broja građana je da li je isplativije napraviti zimnicu ili je kupiti. Prodavci na pijaci ističu da mnogi građani vole sami da je pripremaju što pokazuju i prazne tezge sa paprikom koja ovih dana odlično ide.

Prodavačica Vukica na beogradskoj pijaci kaže za TV Prvu da paprika košta do 350 dinara.

subotica-ajvar.jpg
Shutterstock, Kurir TV 

- Zeleni paradajz je 150, dok je zreo od 200 do 300 dinara. Ima i jeftinije paprike, ali ona je i lošijeg kvaliteta iznosi 150 dinara. Krastavčići su od 300 do 350 kilogram i baš se dobro prodaju. Juče je bila dobra ponuda, ali i tražnja pa smo ostali bez paprike. Imali smo ove godine mnogo problema sa rodom zbog suše. Paradajz je uspeo jer smo imali mrežu, ali mnogi su ostali bez roda.

Za ljubitelje zimnice

Uz zimnicu odlično ide i grožđe, a ono trenutno na pijaci košta 400 dinara po kilogramu.

zimnica-2.jpg
Foto: Kurir.rs/T. S. 

Jovica, prodavac gotove zimnice na pijaci kazao je da tegla ajvara stoji do 1.000 dinara.

- Pored gotovog ajvara imamo tikvice koje koštaju 150 dinara, "somborka" od 300 dinara, crveni luk 200 dinara, krompir 150, kao i kupus i plavi patlidžan, dok je beli luk 50 dinara komad.

Kurir.rs/ TV Prva/ A. K.

kurir televizija DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne