Poslednjih nekoliko godina američko društvo, a sve više i društva mnogih zapadnih zemalja karakteriše pojava i uspon nove kulture koju širi ekstremna levica. Ovaj pokret propagiraju i podržavaju globalistički establišmenti u SAD i Kanadi, ali i u Velikoj Britaniji, Holandiji, skandinavskim zemljama, dok je u drugim zemljama EU naišao na koliko-toliko delotvoran otpor. Reč je o takozvanij Vouk kulturi, ili kako je neki nazivaju, umanjujući njen značaj i uticaj, o Vouk kultu.

Vesna de Vinča, novinarka i spisateljica, koja već decenijama prati i učestvuje u organizaciji različitih takmičenja lepote, podelila je svoja iskustva sa uvođenjem transrodnih osoba u ova takmičenja u svom uključenju u jutarnji program.

- Još pre mnogo godina, dok je Donald Tramp bio vlasnik takmičenja za Mis Univerzuma, potpisala sam ugovor koji nas je obavezivao da prihvatimo učešće transrodnih osoba. To je tada za mene bilo iznenađenje, pogotovo jer Tramp deluje kao tradicionalista, ali očigledno su se te promene provukle i ostale do danas - izjavila je de Vinča.

366438_240924.01_23_34_15.Still008.jpg
Kurir Televizija 

Ona je potom istakla da je dolaskom novih vlasnika, uključujući i transrodnu osobu sa Tajlanda, taj trend dodatno ojačao.

- Kada je Tramp prodao Mis Univerzuma jednoj agenciji, oni us to kratko držali i prodali su ga jednoj trans personi sa Tajlanda. Ta persona je napravila dil sa nekim Meksikancem i već dve godine su aktivne transrodne "lepotice". Prošle godine smo imali tri transrodne učesnice na Mis Univerzuma - iz Portugala, Holandije i još jedne zemlje. Ova osoba koja je sada vlasnica takmičenja nema velika finansijska sredstva, očigledno je novac došao iz drugih izvora, verovatno iz LGBT lobija, koji je izuzetno uticajan - dodala je.

"Vouk" kultura i manipulisanje identitetima

Vesna de Vinča je nastavila razgovor govoreći o dubljim aspektima "vouk" kulture, nazivajući je delom šire globalne strategije.

- Ova kultura nije nastala spontano. Radi se o svesno vođenom procesu koji ima za cilj brisanje identiteta. U 20. veku smo imali krizu identiteta - žene nisu znale da li da budu majke, ljubavnice ili poslovne žene, muškarci su bili nesigurni u svoje uloge. Danas više nema krize identiteta, jer je identitet u potpunosti izbrisan - naglasila je de Vinča.

366438_240924.01_45_31_02.Still009.jpg
Kurir Televizija 

Ona je dodala da je "vouk" kultura deo te strategije koja forsira idolatriju i navodi ljude da veruju kako je promena pola rešenje njihovih problema.

- Svi ti ljudi, koji su uključeni u ovaj proces, posebno LGBT i transrodne osobe, duboko su iskorišćeni. Njihova prava i borba za jednakost koriste se kao alat za širenje agende koja manipuliše i stvara iluziju slobode, dok se zapravo radi o potpunom brisanju njihovog identiteta - rekla je.

Uticaj na manifestacije poput Mis univerzuma

- Transrodna populacija je pronašla način da se preko manifestacija, poput takmičenja za Mis Univerzuma, nametne širem društvu. Njihove vrednosti se sada promovišu kroz platforme koje okupljaju milione gledalaca, a sve u cilju normalizacije onoga što bi trebalo da bude izuzetak, a ne pravilo - objasnila je de Vinča.

Ona je dodala da su ovakve promene vidljive i na drugim velikim događajima poput Olimpijskih igara, gde se koristi prilika da se promovišu vrednosti "vouk" kulture na globalnom nivou.

Kurir televizija Vesna de Vinča otkriva kako je došlo do uspona transrodnih osoba i "vouk" kulture

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

kurir televizija "ONI KAŽU: MI NOSIMO SUKNJICE, A PRAVI MUŠKARCI TO NE RADE!" LGBT aktivista otvoreno izneo stav o nebinarnim osobama!