Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnoviju najavu na pljuskove u pojedinim delovima Srbije.

"U toku popodneva pretežno oblačno u Banatu, Pomoravlju, južnoj i istočnoj Srbiji mestimično sa kišom slabo do umerenog intenziteta, a ponegde u Banatu i sa kratkotrajnim pljuskom.", stoji u najavi RHMZ.

RHMZ.jpg
Printscreen RHMZ 

Takođe, kako piše na sajtu RHMZ, u širem području Beograda ponegde se očekuje slaba kratkotrajna kiša.

Upozorenje zbog vodostaja Dunava

Kada je reč o vodostaju Dunava, i dalje je na snazi upozorenje RHMZ-a za danas i sutra.

"Vrh talasa na Dunavu kod Bezdana i Apatina očekuje se 25. septembra, kod Bogojeva 26. septembra, a kod Novog Sada 27/28. septembra.", piše na sajtu.

vodostaj RHMZ.jpg
Printscreen RHMZ 

Pred nama pravi vremenski obrt

Trenutno hladan arktički vazduh sa Severnog pola ide u Veliku Britaniiju i Irsku, gde se razvija ciklon, i biće puno padavina, rekao je Ivan Ristić.

- Zapadna i severozapadna Evropa imaće u narednom periodu problema sa kišom i sa vetrovima. Taj ciklon se polako prenosi prema nama i donosi hladan artički vazduh. Njegov prodor kroz "bečka vrata" očekuje se u subotu popodne - rekao je Ristić za Pink.

Kako kaže, subota će biti pravi letnji dan u većini zemlje, a nedelja će biti pravi jesenji dan, kako dodaje sa maksimalnih 30 u subotu, temperatura će pasti u nedelju na maksimalnih 15.

- Opet ćemo imati 15 stepeni razlike - kaže Ristić.

Ističe da će to biti šok za organizam, jer ćemo iz kratkih rukava morati da pređemo odmah u jakne.

  Bonus video:

Kurir televizija Uskoro zahlađenje, temperature manje od 25 stepeni! Ristić za Kurir televiziju: Akcenat na pljuskovima i grmljavinama