U poslovnim knjigama udruženje nije imalo promene u podacima o imovini i obavezama. Nula od samog starta

Dokazani prevaranti braća Dušan i Stojan Rajić, koji se busaju kako imaju udruženje za borbu za obolele od dijabetesa, opet manipulišu javnošću i obolelima, a posebno roditeljima dece, za koju se tobože prvenstveno bore.

Iako ih u registru udruženja nema pod Diabetes revolution, kako su na startu naveli da im je naziv, ima ih u srpskoj verziji tog naziva - Dijabetes revolucija. Ali, to što su se 2018. registrovali kao udruženje, samo je još jedan trik da zamažu oči i pacijenata i javnosti, ali i javnih ličnosti koje su ih podržavale. Udruženje Dijabetes revolucija za skoro punih šest godina postojanja nije uradilo ništa! Uz njihov rad postoji samo nula. Što dokazuju i podaci iz Agencije za privredne registre u koje je Kurir imao uvid.

0809 printskrin instagram.jpg
Kurir, Privatna Arhiva Dušan i Stojan Rajić

Rajiće, koji uzgred tvrde da imaju odličnu saradnju i sa Ministarstvom zdravlja i sa Republičkom fondom za zdravstveno osiguranje (RFZO), demantovali su iz ovih institucija jasnim naglašavanjem da s njima nemaju nikakve ugovore, sporazume, protokole ili bilo šta o saradnji. Takvi prevaranti sad mašu po društvenim mrežama kao da su oni udruženje koje se bori za obolele od dijabetesa! Sve su samo to ne!

Dušan Rajić 26. oktobra 2018. registruje udruženje Dijabetes revolucija sa sedištem na Zvezdari, koje u evidenciji APR čak nema ni kontakt-podatke. U statutu je navedeno, između ostalog, da je osnovano "radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja zdravlja i humanitarnog delovanja putem organizovanja sportskih aktivnosti i drugih događaja". Ciljevi udruženja su, navedeno je, da podižu svest i edukuju, između ostalog, o zdravoj ishrani, suplementaciji, fizičkoj aktivnosti, s posebnim osvrtom na zdravlje osoba obolelih od dijabetesa. A šta je udruženje Dijabetes revolucija, koje, predstavljajući se kao tako, primaju i ministri i državni zvaničnici, uradilo za obolele od dijabetesa? Ništa. Slovom i brojem. Nula od samog starta. A što pokazuju i podaci iz arhiva APR u koje je Kurir imao uvid.

APR Printscreen Izveštaji iz APR o Braći Rajić

Rajić je u februaru 2019. popunio izjavu o neaktivnosti u APR.

"Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, a u svojstvu zakonskog zastupnika obveznika, bezuslovno i neporecivo izjavljujem da to pravno lice/preduzetnik u poslovnoj 2018. nije imalo poslovnih događaja, a u poslovnim knjigama nije imalo podatke o imovini i obavezama", izjava je koju potpisuje Dušan Rajić kao direktor Dijabetes revolucije.

Istu izjavu potpisivao je i za poslovne 2019. i 2020. godine, pokazuju podaci iz arhiva APR. Ništa više do nule nisu uradili Rajići ni u napredne tri godine - 2021, 2022. i 2023, a to su već podaci koji se lako mogu videti na sajtu APR.

Dakle, za svih bezmalo šest godina postojanja udruženje Dijabetes revolucija nije uradilo ništa! Ama baš ništa! Ali braća Rajić organizuju događaje koje predstavljaju kao posvećene obolelima od dijabetesa, dovode sponzore, javne ličnosti, promovišu to po društvenim mrežama i medijima, ali i svoje usluge kao personalnih trenera, sastavljanja jelovnika, prodaju svoje "zdrave" proizvode za ishranu, reklamiraju isključivo jedne senzore za kontinuirano merenje šećera, a ujedno tvrde da endokrinolozi ništa ne znaju, da su telad...

Kako Rajići organizuju događaje? Preko čega? Gde su finansijski podaci o tome koliko su para dobili od sponzora, šta je s tim novcem bilo, da li su i šta od toga imala, pre svega, deca obolela od dijabetesa? Logično pitanje kad udruženje koje su zarad toga i osnovali, kako na papiru stoji, nema nijednu aktivnost od starta? Evo pitanja i za nadležne...