Tokom vikenda, odnosno u noći između petka i subote, u Ulici Ratka Pavlovića u Prokuplju izbušene su dve gume na vozilu Ljubice Radović. To je uredno prijavljeno policiji, čak i postoje kamere koje su bile usmerene na njeno parkirano vozilo, ali slaba vajda. Navodno je memorija mala, pa je snimak automatski obrisan, pošto su ga istražni organi tek u ponedeljak potražili.

I to bi možda bilo u redu, da Radović već skoro četiri godine nema isti problem. Do sada joj je automobil marke „jugo“ uništavan barem 10 puta. Na meti je bila i nadgrobna ploča grobnog mesta gde su sahranjeni njeni roditelji, kao i krstača pokojne majke.

- Zaista sam očajna i više ne znam kome da se obratim. Počela sam da strepim za svoju i bezbednost svoje dece. Jedno vreme, verujte, plašila sam se da upalim automobil - kaže naša sagovodnica koja je očajna zbog onoga što joj se događa.

Dodaje da je ovoga puta verovala da će policija naići na neki trag, jer je računala da je Ulica Ratka Pavlovića pokrivena onim kamerama, ali je ispalo da kamera nema.

gume izbusene.jpg
Privatna Arhiva 

Sve je krenulo ferbuara 2021. godine, kada joj je polomljen retrovizor i prvi put izbušene gume. To se desilo na platou iznad Gradskog groblja. Ljubica je zaposlena na groblju. I sledećeg dana ništa, a onda trećeg dana opet su izbušene gume i tako redom. Iste godine u okrobru joj je preminula majka, a posle šest meseci je neko uklonio krstaču sa groba, a zatim i polomio ploču.

- I tu se nije stalo, već je kontinuirano nastavljeno bušenje guma na mom vozilu i narednih godina, ispred moje porodične kuće, na ulici. Čim padne prvi mrak, desi se da mi nekad jedna, nekad dve ili tri gume izbuše. Tako je i dalje. Evo sada i usred grada. Kako čovek da sebi obezbedi minimalnu sigurnost, kada na istražne organe uopšte ne može da računa - jada nam se Radović.

gume izbusene bolja.jpg
Privatna Arhiva 

Svaki put je sve uredno prijavila policiji, ali na tome se sve završi.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju su nam rekli da je to uništenje i oštećenje lične imovine, te da se ne goni po službenoj dužnosti, ukoliko nije reč o velikoj šteti. Ipak, moglo bi da se razmisli o nekom drugom krivičnom delu, s obzirom da se ono ponavlja u kontinuitetu, ali na žalost, osumnjičenih nema.

(Kurir.rs/Biljana Roganović)