Na području Policijske uprave u Subotici, u toku protekle nedelje, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda. U više od polovine saobraćajnih nezgoda, šest osoba je teže povređeno i 12 osoba je lakše povređeno, dok je preostala brojka ishodovala samo materijalnu štetu.

Reporterka Aleksandra Orlić je na ovu temu govorila sa Davorom Ušumovićem, instruktorom vožnje u Subotici.

- Po kišnom vremenu dolazi do više saobraćajnih nesreća, a neiskusni vozači se mogu uspaičiti ili im pažnju može odvući paljenje brisača. Kod saobraćajnih nesreća generalno su manji problem mladi vozači, a veći oni stariji. Kod mladih je problem panika, ili razmišljanje o tome šta se može desiti - rekao je instruktor, ističući da gotovo niko ne poštuje saobraćajne propise, posebno u bizini škola gde nezgode mogu biti tragične.

Sequence 01.01_07_08_15.Still009.jpg
Kurir Televizija 

Na ovu temu su za Kurir televiziju govorili Mirko Koković, pomoćnik direktora ABS, kao i Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista.

- Četiri faktora u saobraćajnim nesrećama su čovek, vozilo, put i okolina, ali je ljudski faktor uzrok u 96% slučajeva. Statistika govori da mi imamo povećanje od 71% nesrećnih slučajeva u avgustu, a čak 51% povećanje smrtnih slučajeva u julu. Stradalo je 77 mladih u saobraćajnim nesrećama, što je za 80% u odnosu na prošlu godinu - ispričao je Koković.

Kurir televizija Drastičan porast saobraćajnih nesreća u Srbiji: Stručnjaci otkrili koja četiri faktora su ključna

- Mi smo imali preko 370 sahrana, nama ne treba rat, mi smo smai sebi dovoljni. Veliki faktori su i korišćenje mobilnog telefona, alkohol, nervoza, impulsivno ponašanje... - rekao je Jevtić-

Koković je istakao i da loše ponašanje u saobraćaju ostavlja veliki utisak na decu koja se ugledaju na svoje roditelje.

Sequence 01.01_11_08_16.Still010.jpg
Kurir Televizija 

Kao rešenje ovog gorućeg problema, Koković je naveo stvaranje novog zakonika sa mnogo drastičnijim kaznama, dok je Jevtić naveo da je dobra ideja uvesti i motivaciju uza dobre vozače, a za primer je dao jeftiniju registraciju vozila.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

kurir televizija Ovo je crna tačka Beograda! Nadležni apeluju na vozače: Deca su u najvećem riziku! Evo koliko se tragedija dogodilo