Devetnaestogodišnji Lozničanin Luka Krstić Krle danas je započeo novu sedmodnevnu humanitarnu akciju. Ovoga puta sva zarada od košenja, seče drva, orezivanja i ostalih poslova koje obavlja biće uplaćena za lečenje trogodišnjeg Kristijana Vučetića iz Loznice.

- Čuo sam za zdravstveni problem tog dečaka i rešio da pomognem kako i koliko mogu. Od danas sve što zaradim u narednih sedam dana biće uplaćeno za dečakovo lečenje. Njemu je za operaciju u Austriji potrebno 14.000 evra, trenutno nedostaje još oko deset i bilo bi dobro da se ponovo pokažemo na delu. Verujem da ću narednih dana imati mnogo posla i da će suma koju zaradim biti solidna. Znam da to neće ni približno rešiti problem, ali ako svako učini ono što može verujem da će ishod biti dobar. To je dečak od tri godine i kada već ima rešenja da može da hoda i trči kao njegovi vršnjaci, bila bi šteta da se to i ne dogodi - rekao je danas Krstić.

LOZNICA - Luka u akciji.jpg
Kurir/ T. Ilić 

LOZNICA - Krle radi za Kristijana.jpg
Kurir/ T. Ilić 

LOZNICA - Nova akcija.jpg
Kurir/ T. Ilić 

Nije prvi put da pokaže humanost na delu

Prošlog meseca je u sličnoj akciji sakupio 31.200 dinara i uplatio na račun osamnaestogodišnjeg sugrađanina Đorđa Jovanovića kome je prošle godine obavljena transplantacija koštane srži, ali se bolest nedavno vratila i ponovo je u bolnici gde prima hemioterapije. Mali Kristijan Vučetić iz Loznice ima poremećaj u hodu zbog urođene deformacije stopala i skraćene tetive, ali bi mogao normalno da hoda, trči, skače ukoliko bi otišao na operaciju u Beč.

LOZNICA - Kristijan ima problema.jpg
Kurir/ T. Ilić 

Od rešenja problema deli ga 14.000 evra koliko je neophodno za operaciju i ostale prateće troškove na putu ka njegovom ozdravljenju, a nedostaje još oko deset hiljada evra. Prema rečima dečakove majke Jelene Bojić u Beču su potrebne dve operacije odjednom, a tamo ovakve probleme rešavaju u 99 odsto slučajeva.

Luka je rešio da pomogne na svoj način, a ko želi da mu se pridruži i omogući Kristijanu da normalno hoda, to može učiniti slanjem SMS poruke, vredne 200 dinara, sa brojem 210 na 2407.

Kurir.rs/T. Ilić