Kako bi deca bila bezbedna u saobraćaju, u osnovnim školama održavaju se programi koji imaju za cilj da decu nauče osnovnim pravilima ponašanja. Ti programi uglavnom obuhvataju decu od prvog do četvrtog razreda i oni daju rezultate.

Ekipa Kurir televizije popričala je sa mališanima, koji su ispričali da razumeju važnost bezbednosti u saobraćaju, ali su i naveli sva pravila koja su naučili kako bi se bezbedno kretalli ulicama.

Sequence 01.01_09_39_17.Still006.jpg
Kurir Televizija 

Zahvaljujući ovim programima, statistički podaci pokazuju da je na području Sremske Mitrovice smanjen broj dece koji su učesnici u saobraćajnim nesrećama.

Danijela Edeljan, učiteljica, ispričala je kakva su iskustva sa njenim đacima:

- Kada idemo negde deca su vrlo oprezna i poštuju pravila ponašanja u saobraćaju. Mi od prvog razreda krećemo sa upoznavanjem dece sa saobraćajem, čak držimo i takmičenje pod nazivom "Pažljivkova pravila".

Kurir televizija Obrazovanje dece o pravilima ponašanja u saobraćaju u Sremskoj Mitrovici

Sa novinarima Kurir televizije razgovarala je i direktorka OŠ "Slobodan Bajić Paja".

- Svake godine Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa našim nastavnim kadrom, održava razne radionice o bezbednosti u saobraćaju, jer nedaleko od naše škole nalazi se frekventni put. Postavljeni su znakovi signalizacije, obeležen je pešački prelaz, a svakodnevno su sa decom i sobračajni policajci.

Komandir saobraćajne policijske ispostave, Srđan Jeftić, rekao je da su učenici veoma zainteresovani za ova predavanja, a da su ta predavanja takođe i interaktivna. On ističe i da roditelji snose najveću odgovornost kad je u pitanju ova vrsta obrazovanja deteta.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Stručnjaci: Evo šta se desi ako prevremeno odete u penziju iako imate 40 godina staža