Pri svakom stupanju u radni odnos ugovor o radu je obavezan, kako za poslodavca tako i za zaposlenog. On mora da sadrži opis radnog mesta, obaveze, odgovornosti i prava koja ostvaruju i zaposleni i poslodavac.

Svaka kompanija ima drugačiju politiku poslovanja i samim tim drugačiju sadržinu ugovora, ali pojedine klauzule ne smeju biti promenjene. Mi smo istraživali šta to poslodavci ne smeju da stave u ugovor.

111598_240927.01_36_06_16.Still002.jpg
Kurir Televizija 

Na ovu temu za Kurir televiziju govorio je Miloš Turinski, iz Infostuda, koji je mladim ljudima koji prvi put stupaju u radni odnos poručio sledeće:

Kurir televizija Ovo se ne sme naći u ugovoru o radu

- Ne sme da postoji stavka koja ograničava pravo na odmor ili bolovanje, ili stavka gde poslodavac može dati otkaz bez zakonskih osnova. Visina zarade ne sme biti ispod propisane minimalne zarade. 

Bitno je znati i da se ugovor o radu može dopunjavati i menjati, i u tom slučaju se potpisuje aneks.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija Nastavnica otišla na porodiljsko i izgubila radno mesto! Nezaposlena majka za Kurir: Imam malo dete, a mom mužu je ista škola oduzela posao!