Ovaj naš svet jedan je veliki šareni božji vrt, bašta u kojoj ima svega: i bezbrojnog prelepog i manje lepog cveća, ali i korova. Među sedam milijardi ljudi, koliko ih naseljava ovu planetu, ima dobrih očeva, požrtvovanih majki, darovitih umetnika, naučnika koji će naći lek za rak, predusretljivih suseda, ljubaznih pekara, ali i psihopata, krvoločnih generala, pedofila - jednom rečju jedva zamislivog šljama. Bog sigurno zna zašto ih drži, velika je promisao njegova i namere su mu nedokučive, ali ljudima su savršeno nepotrebni.

Uzmimo za primer braću Rajić, Dušana i Stojana, koji su od svih mogućih načina na svetu odabrali da profititraju na bolesti dece od dijabetesa!

Snapinsta.app_428121890_1123151892195883_6496674842605677291_n_1080.jpg
Privatna Arhiva Rajići

"Profitiraju na bolesti dece!"

Nema jezika na svetu na kom ova rečenica ne izaziva jezu. Čak i onaj ološ što po crkvama skida novac sa ikona časniji je i manja hulja od Rajića.

Čitaoci Kurira dobro su upućeni u sramnu delatnost ovih "personalnih trenera", ali da ponovimo za one sa osetljivim stomakom koji su preskakali napise ilustrovane njihovim fotografijama: diletanti u medicini, oni su otvorili stranicu na Fejsbuku "Dijabetes revolucija" preko koje su se pretežno obraćali roditeljima dece obolele od dijabetesa. Manipulacijama i obmanama postigli su privid da ih podržavaju neke javne ličnosti i državne zdravstvene institucije, što je im kod nedovoljno informisanih korisnika društvenih mreža pribavilo autoritet pouzdanih savetodavaca.

Ništa im više za biznis nije trebalo!

RADILI U MRAKU, KAO I SVI PACOVI

Debelo koštaju njihovi saveti, jelovnici, treninzi, a prodaju i sopstvenu liniju proizvoda za "zdravu ishranu". Uz to aktivno propagiraju samo jednog proizvođača senzora - spravice neophodne deci oboleloj od dijabetesa. A kao udruženje koje je za svoj cilj proklamovalo pomoć ovoj deci - nisu uradili apsolutno ništa! I još su bez zazora na svojoj stranici davali savete za lečenje dece, tvrdeći da su bolji od školovanih endokrinologa! Direktno su ugrožavali zdravlje najmlađih, skupljajući klikove i pratioce na Fejsbuku.

U mraku, kao i svi ostali pacovi, daleko od pažnje i nadzora stručne javnosti, radili su svoj sramni posao dok im ga Kurir - i ne znajući za njih - nije pokvario. Zalaganjem naše novinarke Jelene S. Spasić uveden je u škole Protokol za postupanje sa učenicima obolelim od šećerne bolesti, a senzori više proizvođača postali su dostupni deci o trošku države.

To je bilo kao da smo probušili čir: smrad, gnoj, prljavština - sve je pokuljalo s Fejsbuk stranice braće Rajić.

Da je sve ostalo na uvredama na račun naše redakcije, ne bismo ni reagovali: kad ih isterate iz podruma, pacovi ciče, gadno je... pa šta? Ali braća Rajić objavila su fotografiju naše novinarke i pozvali na linč. E pa to neće proći!

Mnogo je mačku goveđa glava!

braca rajic dijabetes instagram printscreen.jpg
Instagram, APR Printscreen Dušan Rajić

I bez tužbe Kurira pre ili kasnije vama bi se pozabavila policija. Možda smo vam čak učinili uslugu. Da ste nastavili svoj šarlatanski isceliteljski rad, mogli ste da ubijete nekog, da zaglavite još ozbiljniju robiju!

STANITE PRED OGLEDALO

Ovako, polako, idete pred sud: na jednoj strani bićete vi, na drugoj endokrinolozi iz bolnica, profesori fakulteta, službenici RFZO... Posle šta bude. U američkim filmovima takvi nabildovani likovi u zatvoru brzo postanu "personalni treneri" uticajnim robijašima. Ali to je samo film... Kod nas se zatvorski kolektiv prema zlostavljačima dece ponaša mnogo strože.

Eto, toliko o Rajićima i Kuriru, zasad.

I još samo jedan detalj koji potvrđuje sve što smo o njima rekli: u svojim objavama na Fejsbuku oni su čak zaigrali na kartu rodoljublja. Njima se to, kao, dešava zato što su Srbi, zato što vole i brane Srbiju...

Neobrazovani, zadrigli, poluslepi od podrumskog mraka iz kojeg deluju, oni ne znaju da je još pre dva i po veka jedan pametan čovek napisao da je takav patriotizam "poslednje utočište hulja".

A ako ne znaju - što je moguće - šta ta reč znači: neka stanu pred ogledalo!

Redakcija Kurira