Dušan Rajić i tzv. Dijabetes revolucija, iza koje stoji ovaj, kako sebe naziva, personalni trener s bratom Stojanom Rajićem,i dalje crtaju metu na čelu novinarki Kurira Jeleni S. Spasić! Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić obišao je juče redakciju Kurira i pružio Jeleni S. Spasić ličnu podršku naglašavajući da nadležni u ovom slučaju treba da utvrde odgovornost kako bi se pravdi priveli oni koji pozivaju na nasilje.

Izvesna braća Rajić nastavljaju sa pretnjama našoj novinarki, ali Kurir poručuje da nas njihove pretnje i progon neće zaustaviti da radimo svoj posao u javnom interesu i do kraja raskrinkamo njihovo delovanje!

jelena s spasic dejan ristic foto petar aleksic (6).JPG
Petar Aleksic 

Niko ne sme da bude ugrožen

Ministar Ristić istakao je da nijedan građanin Srbije ne sme da bude ugrožen zbog iznošenja svog stava ili obavljanja profesionalnih obaveza što je slučaj sa novinarkom Jelenom S. Spasić.

jelena s spasic dejan ristic foto petar aleksic (4).JPG
Petar Aleksic 

- Ona je jedna od naših vodećih novinara, neko ko se zaista bavi istraživačkom novinarstvom, vrlo profesionalno čitav niz godina i to govorim iz ličnog iskustva i sa svojih prethodnih poslova, gde sam imao prilike da sarađujem sa gospođom Spasić. U Srbiji ne može niko, ne sme i ne bi trebalo da bude izvrhnut bilo kakvim neprijatnostima ili verbalnom i fizičkom nasilju isključivo zbog toga što radi svoj posao u javnom interesu.

jelena s spasic dejan ristic foto petar aleksic (1).JPG
Petar Aleksic jelena s spasic dejan ristic

Ono što doživljava gospođa Spasić ovih dana, i ne samo ona, već i pojedini novinari, izvesno vreme jeste odraz manjka kulture dijaloga i manjka spremnosti da saslušamo jedni druge. Želim da pružim i ličnu i zvaničnu podršku gospođi Spasić i svim novinarima koji na bilo koji način trpe presiju ili bivaju ugroženi, da li verbalno ili fizički - kazao je Ristić.

jelena s spasic dejan ristic foto petar aleksic (7).JPG
Petar Aleksic 

Podsetio je i da ovo ministarstvo pruža takvu konkretnu podršku od samog formiranja u ovom sazivu Vlade.

Kurir televizija Ministar Ristić: Podržavam novinarku Jelenu S. Spasić, neću odustati od toga da se privedu pravdi oni koji pozivaju na nasilje

Komunikacija sa MUP

- Apelujem na sve da počnemo da primenjamo civilizovano ponašanje i da vodimo razgovore, da ulazimo u dijalog, da razmenjujemo mišljenja, da razmenjujemo stavove, da ako treba da sukobljavamo nešto, da sukobljavamo stavove, a ne ljude. Ministarstvo je u komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi se utvrdila odgovornost u ovom slučaju, kako bi se priveli pravdi oni koji u ovom trenutku pozivaju na nasilje nad jednom građankom Srbije, u ovom slučaju nad jednom novinarkom. Mi nećemo od toga odustati, ne samo kada je u pitanju gospođa Spasić, već i bilo koji novinar i građanin.

Jelena S. Spasić zahvalila se ministru Ristiću i ministarstvu jer su javno stali u bezbednost novinara i naglasila je da veruje da će institucije države Srbije da urade svoj posao.

jelena s spasic dejan ristic foto petar aleksic (5).JPG
Petar Aleksic 

- Izvesna braća Rajić i dalje me progone, objavljuju moje fotografije na Fejsbuku i Instagramu sa više svojih profila, preteće poruke, vređaju me, targetiraju me, a to prate i brojni komentari njihovih brojnih pratilaca u kojima je meni bezbednost ugrožena i to ne samo meni nego i mojoj porodici. Ja imam maloletnu decu, meni nije svejedno, ni da ja izađem na ulicu, a kamoli da moja deca izađu pored zgrade da se igraju. Dugo sam davala iskaz u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal apropo ovih pretnji koje mi ugrožavaju život. Verujem da sada policija i sve druge nadležne institucije rade svoj posao i da će to da bude sankcionisano i da će prestati... Ovo traje danima, ovo je doslovce progon - rekla je zabrinuta Jelena i poručila da nastavlja da radi svoj posao profesionalno i najbolje što može:

Idemo dalje, nećete nas zaplašiti

Podsetimo, Rajići su bez ikakvog povoda objavili naslovnu stranicu Kurira od 1. septembra (više od dve nedelje nakon što se pojavila na kioscima), s tekstom koji je napisala Jelena S. Spasić, o senzorima za obolele od dijabetesa, u kojima citira ministre zdravlja Zlatibora Lončara i turizma i omladine Huseina Memića, čije dete inače ima dijabetes. Tvrdili su tada Rajići da je Kurir pokrao njihove zasluge u borbi za decu s dijabetesom. Inače, novinarka Kurira nikada nije videla Rajiće niti je razgovarala s njima i nikad ih nije pomenula ni u jednom tekstu, kao ni njihovu dijabetes revoluciju, za više od godinu i po dana u borbi za decu s dijabetesom koju smo vodili. A u kojoj smo, između ostalog, i uveli u škole Protokol o postupanju sa učenicima obolelim od dijabetesa. Tad je krenulo targetiranje i pakao, objavljivanje slika Jelene S. Spasić,pominjanje sekire...

Ali neće nas zaplašiti! Idemo dalje. Pokazali smo da navodni borci za decu i obolele od dijabetesa, koji su za to na papiru osnovali udruženje, ništa nisu uradili za decu. Kurir je otkrio, sa sve papirima iz Agencije za privredne registre, da za skoro šest godina postojanja udruženja Dijabetes revolucije apsolutno ništa nisu uradili! Za svaku poslovnu godinu Dušan Rajić, koji se potpisuje kao direktor udruženja, potpisivao je dokument o neaktivnosti. Ali za sve to vreme Rajići organizuju događaje posvećene obolelima od dijabetesa!
Preko čega, koga, kad preko onoga za šta bi trebalo nisu? Koje su finansije, koliko su sponzori davali novca, gde je i kako potrošen i da li i koliko su deca obolela od dijabetesa od svega toga imala? Sve to vreme Dušan Rajić reklamira i favorizuje isključivo senzor jednog proizvođača, prodaje svoju "zdravu" hranu, prodaje jelovnike koje sastavlja, drži treninge.... I sve to vreme vređa doktore endokrinologe da nemaju pojma i "leči" decu i obolele, ukida lekove, propisuje terapije...

Snapinsta.app_428121890_1123151892195883_6496674842605677291_n_1080.jpg
Privatna Arhiva 

Zaštita države

- Institucije treba da rade svoj posao i da zaštite sve nas, pre svega novinare. Ja sam ovde izložena progonu zbog posla koji sam radila, krajnje profesionalno, što se uvek trudim. Kao građanin ove države treba da budem zaštićena.

Dopuna krivične prijave

Braća Rajić objavlila su fotografiju naše novinarke Jelene S. Spasić i nastavila s pretnjama i progonom preko društvenih mreža. Izdavač Kurira će i ovim pretnjama dopuniti krivičnu prijavu u Višem javnom tužilaštvu, koju je već podneo zbog ugrožavanja sigurnosti i progona novinarke Kurira.

S druge strane, paralelno s time što sam ja ugrožena, postoji i drugi posao gde mislim da institucije treba da rade i to je javni interes u kome i ja radim, a to je da izvesna braća Rajić, prema saznanjima koja mi imamo, bez medicinskog obrazovanja, preko društvenih mreža daju medicinske savete, što bi sve nadležni organi trebalo da istraže.





01.jpg
Kurir 

Kurir DANAS daruje svojim čitaocima POKLON IZNENAĐENJA!

Spremili smo nešto posebno za sve naše verne čitaoce! Danas vas uz svaki primerak dnevnih novina Kurir očekuje poklon iznenađenja, koji će vam ulepšati početak nedelje.

Nismo želeli da otkrivamo sve detalje unapred, ali možemo vam obećati da će ovaj poklon biti nešto što će vam koristiti u svakodnevnom životu ili vas jednostavno obradovati. Kao i uvek, trudimo se da vas iznenadimo i obradujemo poklonima koji su pažljivo birani, s ljubavlju i brigom o vašim potrebama.

Ne propustite priliku da vas iznenadi i obraduje ovaj tajanstveni poklon. Nabavite svoj primerak dnevnih novina i saznajte šta smo vam pripremili!

Kurir - uvek uz vas sa iznenađujućim i korisnim poklonima!

PR_Poklon iznenadjenja za 30-9_DATUM3.jpg
Kurir 

Kurir televizija "UMESTO DA PREUZMU ODGOVORNOST, BRAĆA RAJIĆ KRENULI U NAPAD!" Glavni urednik Kurira otkriva: Istražili smo sve njihove tvrdnje, svi rezultati su lažni